Turun vihreiden ehdokaslista on täysi – 100 ehdokasta nimetty

KUNTAVAALIT

Turun vihreä kunnallisjärjestö on nimennyt täyden ehdokaslistan eli sata kuntavaaliehdokasta. Huhtikuun kuntavaaleissa vihreät tavoittelevat Turun suurimman puolueen asemaa ja pormestarin paikkaa. Vihreiden ehdokas Turun pormestariksi on Elina Rantanen.

Viimeisimpinä nimetyillä ehdokkailla on vahva aktivistitausta. Opiskelija ja ilmastoaktivisti Sara Nyman, 21, on ensimmäistä kertaa ehdolla vaaleissa.

– Kaupungeissa tehdään merkittäviä päätöksiä ilmaston kannalta, joten tuntuu tärkeältä olla vaikuttamassa näihin asioihin myös paikallisella tasolla, sanoo tuore ehdokas Sara Nyman.

Toinen uusista ehdokkaista on kohta 30 vuotta täyttävä muunsukupuolinen sairaanhoitajaopiskelija, transasiantuntija ja -aktivisti Panda Eriksson. Eriksson on aiemmissa kuntavaaleissa ollut Feministisen puolueen ehdokkaana ja kampanjoi nyt sitoutumattomana ehdokkaana vihreiden listalla.

– Sitoutumaton ehdokkuus oli pitkän pohdinnan takana, mutta Turkuun tarvitaan juuri nyt koronan ja ilmastokriisin aikaan sote-puolta ymmärtäviä, ihmisoikeus- ja ilmastoasioita ajavia feministejä. En voinut jättäytyä sivummalle, pohtii Panda Eriksson.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riina Lumme on tyytyväinen nimityspäätöksiin.

– Aktivistitaustaiset ehdokkaat sopivat hyvin meidän tiimiimme – lähtihän koko vihreä liikekin aikanaan ilmastoaktivismista. Tällä kokonaisuudella on ilo lähteä kohti vaaleja, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riina Lumme.

Ehdokkaiden ikähaarukka on 19–68 vuotta, ja heidän ammatti- ja koulutustaustansa on monialainen. Nykyisistä valtuutetuista kaksitoista neljästätoista on ehdolla jatkokaudelle. Ehdokkaista 49 on ollut joskus aiemmin ehdolla kuntavaaleissa ja 51 on ensimmäistä kertaa ehdolla.

Ehdokkaista seitsemän on vieraskielisiä, eli heidän äidinkielensä on muu kuin suomi tai ruotsi.

Vihreiden kuntavaaliohjelma esittää päästöbudjetointia päätöksiin, panostamista ennaltaehkäiseviin palveluihin, esteettömiä lähiluontokohteita sekä terveiden opiskelutilojen varmistamista ja elävän kaupunkikulttuurin tukemista.