Teollisuusalue Luonnonmaalla rakentuu nopealla aikataululla

Naantalin Luonnonmaalle rakentuva uusi teollisuusalue valmistuu lopullisesti vuonna 2026. Kuva: NES Production/Jani Nieminen.

NAANTALI

Luonnonmaalla sijaitseva uusi Naviren teollisuusalue on edennyt vauhdikkaasti. Naantalin uusimman teollisuusalueen kunnallistekniikka on jo osittain valmiina.

Teollisuusalueen koko on 30 hehtaaria. Yritystonttien kokoa voidaan räätälöidä yritysten tarpeiden mukaan.

– Naviren alueen sijainti on erittäin hyvä, lähellä muun muassa Turun Korjaustelakkaa ja Meyer Oy:n telakkaa. Lisäksi Naantalin Satama mahdollistaa merikuljetukset käytännössä ympäri maailman, kertoo Naantalin kaupungin tekninen johtaja Reima Ojala.

Teollisuusalueen houkuttavuutta lisäävä Naantalin sijoittuminen toiseksi parhaaksi Kuntarankingin listalla, jossa kuntia arvioitiiin yritysten toimintaympäristön perusteella. Naantali sai kehuja yrittäjiltä myös Varsinais-Suomen maakuntaennusteessa.

– Kiinnostus alueeseen on ollut niin hyvä, että aikataulua on nopeutettu. Ensimmäisen teollisuusrakennuksen rakentaminen alkaa jo heinäkuussa.

Ensimmäisessä vaiheessa rakentuu kahden teollisuuskorttelin noin kymmenen hehtaarin kokoinen alue, jolle mahtuu kymmenkunta yritystä. Vuoden 2026 aikana loppuun asti rakentuva alue mahdollistaa noin kolmenkymmenen yrityksen sijoittumisen Naantaliin.

Ensimmäistä teollisuusrakennusta kesällä rakentamaan pääsevä Octomeca on kärjessä, kun uudelle Naviren alueelle syntyy uutta teollisuustoimintaa.

– Tilanne on meille hieno, kun pääsemme rakentamaan uusia tilojamme Naantaliin, kertoo toimitusjohtaja Janne Koskela.

Octomecalla on tällä hetkellä toimintaa Naantalissa ja Espoossa. Yritys suunnittelee ja valmistaa pakkauskoneita, ja kuuluu sveitsiläiseen Fromm-konserniin.

– Ensimmäisenä rakennamme noin 4.300 neliön tuotanto- ja varastotilan. Suunnittelussa on otettu huomioon myös reilun 2.000 neliön lisärakennus, kertoo Koskela yrityksen mittavasta, noin viiden miljoonan euron investoinnista Naantaliin.

Octomecan tarkoitus on siirtää toimintonsa lähes täysin Naantaliin. Työllistävä vaikutus Naantalille onkin merkittävä.

– Espoossa työskentelevät varastotyöntekijät siirtyvät Naantaliin. Tällä hetkellä meillä on kolmisenkymmentä työntekijää, ja investoinnin myötä meille tulee myös tarve rekrytoida lisää henkilökuntaa.