Laitila myy kaupungille tarpeettoman Terveystalon kesän päätteeksi

Terveystalo sijaitsee Laitilan keskustassa Sairaalantie 2:ssa.

Terveystalo toimii tällä hetkellä teknisen toimen väistötiloina.

LAITILA.

Laitilan kaupunginhallitus päätti myydä kaupungin keskustassa sijaitsevan Terveystalon 8. helmikuuta pidetyssä kokouksessa. Myymisen syynä on kiinteistön tarpeettomuus. Kiinteistöjen myyminen on myös osa kaupungin kiinteistöomaisuuden hallinnan tehostamista, jonka tavoitteena on pienentää korjausvelkaa.

Korjausvelkaa oli muutama vuosi sitten lähes 10 miljoonaa, ja nyt ollaan 3,5 miljoonan paikkeilla. Sitä on siis pienennetty merkittävästi. Kiinteistöjen myymisen lisäksi on esimerkiksi purettu ja peruskorjattu rakennuksia. Tällä tavalla tehostetaan tilojen käyttöä, Laitilan tekninen johtaja Mika Raula sanoo.

Aiemmin Terveystalossa toimi pitkään neuvola, joka kuitenkin muutti vuoden vaihteessa kaupungintalon kellarikerrokseen. Tiloissa ovat toimineet myös Laitsemiele ry:n ja MLL:n Laitilan paikallisyhdistykset.

Kiinteistö palvelee kesän loppuun asti teknisen toimen väistötiloina. Se myydään avoimen tarjouskilpailun kautta.

Myimme myös opettajan asuntolan loppuvuodesta samalla tavalla eli täysin vapaalla tarjouskilpailulla ilman pohjahintaa. Opettajan asuntolan kohdalla tuli oikein kilpailuakin. Voisi kuvitella, että kaupungin keskustassa sijaitseva Terveystalo kiinnostaa myös.

Terveystalo on kaksikerroksinen kiinteistö, jossa on 970 neliötä. Yläkerrassa on ollut asuntoja, joita on myöhemmin käytetty yhdistysten toimitiloina.

Se on käyttökelpoinen kiinteistö, mutta toki siellä on ajan patinaa ja toimenpiteitä tarvitaan. Huonokuntoinen se ei kuitenkaan ole, Raula kertoo.

Kiinteistön tuleva ostaja saa päättää Terveystalon uudesta käyttötarkoituksesta – tiettyjä ehtoja noudattaen.

Kaavassa on tiettyjä rajoitteita Terveystalon historian takia, joten aivan suinpäin siellä ei pääse puuhaamaan vaan kaava täytyy huomioida.

Terveystalon lisäksi muita kaupungin kiinteistöjä ei ole tulossa myyntiin Raulan mukaan.

Myynnissä ovat myös meijerirakennus ja Pähkinäpensaan päiväkoti. Päiväkoti on ollut jo jonkin aikaa myynnissä, mutta meijerin kohdalla ollaan vasta aloiteltu. Näiden kolmen jälkeen kaikki mahdolliset kiinteistöt alkavat olla myyty.

Liisa Kallio