Kustavi nostaa vauvarahan määrää

Vauvaraha on arvostava ele lapsiperheitä kohtaan. Kuvituskuva.

Vauvarahaa voi hakea Kustavin kunnan kotisivuilta.

KUSTAVI.

Kustavin kunnanhallitus päätti nostaa vauvarahaa vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 1. helmikuuta. Vuonna 2021 kunta maksaa vauvarahaa kokonaisuudessaan 1000 euroa: ensin 500 euroa lapsen synnyttyä, ja toiset 500 euroa lapsen täyttäessä vuoden. Viime vuonna vauvaraha oli 500 euroa.

Vs. kunnanjohtaja Kati Rekolan mukaan vauvaraha on osa Kustavin imagoa.

– Kustavi haluaa osoittaa arvostavansa lapsiperheitä vauvarahalla. Tarjoamme myös perheille esimerkiksi ilmaisen varhaiskasvatuksen. Tuskin kukaan vauvarahan vuoksi vauvoja tekee, mutta sitä arvostetaan ja se nähdään myös lapsia ja vauvoja arvostavana eleenä, hän kertoo.

Vauvarahaa maksetaan kustavilaisille synnyttäjille, ja Rekolan mukaan siihen oikeutetut myös hakevat sitä. Vauvarahan lisäksi Kustavilla on Rekolan mukaan myös muita syitä, jotka houkuttelevat esimerkiksi muuttamaan saaristokuntaan.

– Meillä on maakunnan alhaisin veroprosentti, ilmainen varhaiskasvatus ja uniikki ympäristö saaristossa. Kunnalla on myös joustavat, asiakaslähtöiset ja nopeat palvelut. Jos tänne haluaa esimerkiksi rakentaa, niin tontteja on tarjolla ja kunta antaa opastusta siihen. Kustavi on valtavan hieno alue kaiken kaikkiaan, mistä 10.000 mökkiläistä kertovat myös.

Kustavin lisäksi myös Vehmaan kunta maksaa vauvarahaa Vakka-Suomen alueella. Vehmaalla summa on 300 euroa.

Liisa Kallio