Mopotallitoiminta käynnistyy Paimiossa

PAIMIO. Paimion kaupunginhallitus päätti 27. tammikuuta pitämässään kokouksessa, että mopotallitoiminta käynnistetään kaupungissa nuorisopalveluiden ehdotuksen mukaisesti. Mopotalliksi ostetaan kaksi konttia, jotka sijoitetaan nuorisotalo Tillintuvan pihalle.

Viime marraskuussa aihetta käsitelleen nuorisovaltuuston toiveissa oli niin ikään, että talli sijoittuisi nuorisotalo Tillintuvan läheisyyteen. Nuorisovaltuuston mukaan se voisi mahdollisesti lisätä nuorisotalolla käyvien nuorten määrää. ”Nuorisotalolla on myös wc-tilat sekä nuoriso-ohjaajat, joiden läsnäolo lisää turvallisuutta ja valvottua toimintaa”, nuorisovaltuuston jäsenet lausuivat mielipiteenään.

Tillintupa on avoinna neljänä iltana viikossa. Ajatuksena on että mopoverstas olisi osa nuorisopalveluiden kokonaistoimintaa, ja että nuoriso-ohjaajat valvovat toimintaa myös tallilla nuorisotalon aukioloaikoina. Mopotallilla olisi ulkopuolisia palkattuja ohjaajia tiistaisin sekä mahdollisesti myös esimerkiksi viikonloppuisin. Myös vapaaehtoiset aikuiset voisivat olla mukana toiminnassa.

Hankkeen kustannukset maksetaan investointiohjelmassa osoitetusta 120 000 euron suuruisesta määrärahasta. Tekninen toimi tekee parhaillaan tarjouspyyntöjä konteista, joten vielä ei ole aikataulua mopotallitoiminnan käynnistämisestä.

Katariina Mäkinen-Önsoy