Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjoittelee Konradinkujalla

Pelastuslaitoksen säännöllisen harjoittelun ansiosta esimerkiksi Pansiontien tulipalon kaltaisista tilanteista selvitään mahdollisimman vähillä vahingoilla.

TURKU

Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjoittelee Konradinkujalla 4. tammikuuta–28. helmikuuta.

Harjoitus toteutetaan Konradinkuja 1:n kerrostaloissa.

Tavoitteena on, että harjoituksiin osallistuu tänä aikana yli 200 palomiestä.

Harjoittelu kohteessa tapahtuu kaikkina viikonpäivinä ja kohteessa voi olla havaittavissa savunmuodostusta. Harjoitusten aikana kohteessa saattaa olla useitakin pelastusajoneuvoja.

Pelastuslaitos pyrkii toiminnassaan siihen, ettei alueen asukkaille aiheudu häiriötä harjoittelusta. Lisäksi pelastuslaitos toivoo, että alueen asukkaat suhtautuvat Konradinkujalla tapahtuvaan harjoitustoimintaan myönteisesti. Harjoituskohteessa sekä sen välittömässä läheisyydessä on vältettävä asiatonta oleskelua molemminpuolisen turvallisuuden takia.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi, mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta maakunnan kaikissa 27 kunnassa. Palvelut tuotetaan vuorokauden ympäri toiminta-alueella, joka käsittää noin 20 000 neliökilometriä. Lähes puolet alueesta on vesistöä. Lisäksi pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa.