Kunnanhallitus muistutti luottamushenkilöä asiallisesta käytöksestä

RUSKO

Ruskon kunnanhallitus muistutti hyvinvointilautakunnan jäsentä siitä, että kaikkien luottamushenkilöiden on käyttäydyttävä asiallisesti ja kunnioittavasti viranhaltijoita ja toisiaan kohtaan. Hallitus keskusteli asiasta viime vuoden viimeisessä kokouksessa 14. joulukuuta.

Epäasiallinen käytös oli kohdistunut esittelijänä toiminutta virkamiestä ja hänen alaistaan kohtaan. Tieto tapahtuneesta oli tuotu kunnanhallituksen puheenjohtajan Sisko Hellgrenin tietoon viime vuoden elokuussa. Tilanne ei kuitenkaan ollut parantunut, vaikka Hellgren ja valtuuston puheenjohtaja Antti Mattila olivat käyneen vakavan keskustelun lautakunnan jäsenen kanssa.

Seuraavassa lautakunnan kokouksessa kyseinen henkilö on pahoitellut sanomisiaan ja asian oletettiin olevan kunnossa. Syksyn aikana tilanne ei kuitenkaan ole täysin normalisoitunut. Siitä syystä asia tuodaan nyt kunnanhallituksen keskusteltavaksi, Hellgren kertoi hallituksen kokouksessa.

Kunnanhallitus totesi, että kunnan virkamiehiin kohdistuva epäasiallinen käytös ei ole hyväksyttävää. Sen mukaan käyttäytymisen on oltava asiallista, vaikka näkemyseroja olisi.