Silvia Koski jatkaa PS:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana

Sauvolainen Silvia Koski kokee olevansa oikeassa paikassa piirin puheenjohtajana.

Piirin puheenjohtajan katse on jo kohdistunut kevään kuntavaaleihin.

SAUVO.

Sauvolainen kunnanvaltuutettu Silvia Koski valittiin Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi marraskuussa. Kausi on Kosken toinen. Muun muassa kevään kuntavaalit vaikuttivat siihen, että Koski asettui ehdolle jatkokaudelle.

– Omalla työrintamalla musiikin puolella on tulossa paljon produktioita ensi vuodelle, joten jouduin miettimään ajan riittämistä. Kuitenkin ihmiset toivoivat minun jatkavan. Myös kuntavaalit olivat ratkaisevassa osassa, sillä olen tehnyt niiden eteen paljon töitä ja haluan viedä projektin loppuun. Kun valinta tuli, se tuntui oikein hyvältä ja oikealta, hän kertoo.

Koski kertoo piirin puheenjohtajan tärkeimmän tehtävän olevan lakisääteisistä asioista huolehtiminen. Työ ei ole vain edustamista ja esiintymistä. Myös puolueelta tulevien tavoitteiden jalkauttaminen ja toteutuminen ovat piirijohtajan vastuulla.

Velvollisuuteni on pitää huolta, että kaikki toimii. Meillä on kuitenkin hyvä ja innokas porukka, jossa uusille on myös aina tilaa. Puheenjohtajana kyselen aktiivisesti paikallisyhdistysten kuulumisia, edistän yhteistyötä ja arvostan sekä otan mielelläni vastaan ideoita yhdistysten toimijoilta.

Kohti kuntavaaleja

Päätavoitteekseen Koski nimeää kuntavaalien voittamisen. Yle uutisoi 3. joulukuuta Perussuomalaisten nousseen Suomen suosituimmaksi puolueeksi SDP:n ohi, mutta se ei vielä näy kuntapolitiikassa. Kuntavaaleissa menestyminen lähettäisi Kosken mukaan signaalin myös valtakunnan politiikkaan ja hallitukselle.

– Kuntavaalit ovat todella tärkeät vaalit. Kuntatasolla olemme vielä pieni tekijä monissa paikoissa, ja se näkyy päätöksenteossa. Se ei ole suhteessa valtakunnan politiikkaan. Suomen hallitus on tällä hetkellä sellainen, joka on vastoin perussuomalaisten politiikkaa. Siksi on tärkeää, että kuntalaiset näyttäisivät signaalin siitä, minkälainen politiikka saa kannatusta.

Viime kuntavaaleihin verrattuna Perussuomalaiset on hyvin erilaisissa lähtökuopissa: suosion puolesta puolue on ykköspaikalla ja ehdokkaita on enemmän listoilla. Kosken mukaan tällä kertaa puolueen henki on erilainen.

– Näissä asemissa on ihan eri lähteä kuntavaaleihin. Käsillä on otollisimmat hetket, mitä itse muistan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että on tulossa historiallinen kuntavaalitulos, mutta vaaleja ei ole vielä käyty. Nöyrästi teemme tappiin asti töitä, pidämme linjamme ja toivomme, että ihmiset ymmärtävät äänestämisen tärkeyden, hän sanoo.

Politiikan kautta vaikuttamista

Toinen kausi PS:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana jää Kosken mukaan hänen viimeisekseen. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin myöntää, ettei asioista kieltäytyminen kuulu hänen vahvuuksiinsa.

– Politiikka on johdattanut virran lailla, sillä en ole juuri hakeutunut mihinkään erityisesti. Kun kuntavaaliprojektin saa hoidettua, pitää keskittyä sen jälkeiseen aikaan. Kaksi kautta puheenjohtajana kuitenkin riittää, mutta olen todella huono sanomaan ei. Eduskunta on ollut mielen perukoilla aina, mutta samalla rakastan omaa työtäni musiikin parissa. Asiat tapahtuvat kuitenkin omalla painollaan, Koski sanoo.

Politiikassa Koskea motivoi vaikuttaminen. Hyvä esimerkki siitä on PS:n media- ja kulttuuripoliittinen ohjelma, joka on pitkälti Kosken käsialaa.

– Kulttuuri ja taide ovat elämäni. Olen puhunut niiden tärkeydestä ja siitä, että puolueella pitäisi olla oma kulttuuriohjelma. Puolueen johdon vaihduttua tuli viesti, että nyt sellainen tehdään ja saisin olla mukana kirjoittamassa sitä. Asioihin voi siis itse vaikuttaa. En ole tittelien tai asemien hakemisen perään, sillä itselleni politiikka on vaikuttamisen väylä.

Liisa Kallio