Raunistulan nukkekotikerho lainasi töitään Automuseoon

Raunistulan nukkekotikerhon töitä on nyt esillä myös Automuseossa. Aboa Vetus & Ars Nova -museossa nukkekotikerhon juhlanäyttely avautuu 16. helmikuuta.

TURKU.

Raision työväenopiston nukkekotikurssilla 2000-luvun alkupuolella tavanneet harrastajat perustivat yhteistuumin oman nukkekotikerhon Raunistulaan kymmenen vuotta sitten. Perustajajäsenistä mukana olevat edelleen Eija Luoto, Titta ja Isto Saarinen, Ninna Mäkinen sekä Marja Nurmi.

Raunistulan nukkekotikerhon toiminta on kiinnostanut ihmisiä myös Uudessakaupungissa.

– Uudenkaupungin Automuseon johtaja otti meihin yhteyttä. Hän kertoi seuranneensa toimintaamme ja kysyi, olisiko meillä jotain töitä, joita Automuseo voisi laittaa esille rinnakkaisnäyttelynä museon omalle hienolle autokokoelmalle, kertoo Eija Luoto.

– Näyttelyyn on koottu Raunistulan nukkekotikerhon 10-vuotistaipaleen töitä. Mukana on yhteisiä töitämme ja lisäksi kerholaisten omia, kansallisesti kilpailuissakin menestyneitä töitä, kertoo Raunistulan nukkekotikerhon Eija Luoto.

Automuseon näyttelyyn valikoidut työt ovat kerhon 10-vuotisen historian tuotoksia.

– Työt kuvaavat kerhomme 10-vuotistaivalta. Osa on yhteistöitä, jotka ovat olleet aiemmin esillä muun muassa Elvina Cafessa, Turun pääkirjastossa ja Messukeskuksen Käsityömarkkinoilla. Leffat laatikoissa -näyttely esittelee nukkekotikerholaisten luomia pienoiselokuvamaailmoja. Lisäksi näyttelyssä on esillä useiden kerholaisten yksittäisiä töitä, kertoo Eija Luoto laajasta näyttelyrepertuaarista.

Juhlavuosi

huipentuu helmikuussa

Vaikka Automuseon näyttely kuvaakin kerhon 10-vuotistaivalta, varsinainen juhla on vasta edessä.

– Tällä hetkellä valmistamme helmikuussa pystytettävää varsinaista juhlanäyttelyämme. Se tulee Aboa Vetus & Ars Nova -museoon, jossa olemme ennenkin olleet esillä. Näyttelymme avautuu 16. helmikuuta ensi vuonna, kertoo Luoto.

Raunistulan nukkekotikerho on saavuttanut alallaan myös valtakunnallista huomiota.

– Paras saavutuksemme on voitto valtakunnallisessa Nukkekotiyhdistyksen kilpailussa, jossa aiheena oli Vintti. Voitimme sen työllämme ”Asiaton oleskelu kielletty”. Kävimme ensin meidän kotitalomme autenttisessa 1950-luvun vintissä hakemassa innostusta ja rakensimme voittotyön, kertoo Luoto.