Laitilan Jyskeelle palkintosade

Varsinais-Suomen Pesis valitsi Laitilan Jyskeen Amanda Julkusen vuoden tyttönuorisotuomariksi.

LAITILA.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta pesäpallokausi 2020 pystyttiin viemään läpi ja marraskuussa oli Varsinais-Suomen pesiskauden parhaiden valitsemisen aika. Laitilan Jyskeen edustajat olivat toiminnallaan esiintyneet palkitsemisen arvoisesti. Menneellä kaudella useita otteluita naisten Superpesiksessäkin pesätuomarina toiminut 14-vuotias Amanda Julkunen valittiin vuoden tyttönuorisotuomariksi.

Amanda Julkunen on aloittanut pesäpallon ensimmäisen koululukuvuotensa jälkeen.

– Olinkohan 7- tai 8-vuotias, kun pelasin ensimmäisellä pesisleirilläni. Pelaan tietenkin vieläkin, Laitilan Jyskeen C-tytöissä, kertoo Amanda.

Tuomaroinnin hän aloitti nelisen vuotta sitten niinikään leiriotteluissa.

– En ole vielä päättänyt, kumpi on jatkossa minun ykkösjuttuni. Pelaaminen ja tuomarointi ovat tasapainossa tällä hetkellä.

Vuoden varsinaissuomalaisella tyttönuorisotuomarilla on tosiaan kokemusta myös naisten Superpesiksestä. Hän oli viime kesällä kolmessa Superin pelissä kolmospesätuomarina.

– Yksi peli Mynämäellä, yksi Raumalla ja yksi Porissa. Superin peleissä pitää todellakin olla koko ajan hereillä, sillä pallo kulkee niin paljon vauhdikkaammin kuin junnupeleissä, että tuomarin on oltava tarkkana, kertoo Amanda.

Laitilalainen aikoo jatkaa tuomarointia, mutta ei ole vielä asettanut itselleen tavoitteita.

– En osaa vielä edes ajatella, että olisin joskus Superissa pelituomarina tai syöttötuomarina, naurahtaa Amanda.

Palkintoja valmentamisesta,

seuratyöstä ja pelaamisesta

Juniorivalmentajien toiminta on äärimmäisen arvokasta lasten ja nuorten harrastustoiminnassa. Laitilan Jyskeen laadukas juniorivalmentaminen on huomioitu ja vuoden juniorivetäjä -tittelillä palkittiinkin jo useita vuosia toiminnassa menestyksekkäästi mukana ollut Niina Suojanen.

Mikään seura ei pyörisi ilman toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia seura-aktiiveja. Tällaisen kategorian mukana oleminen palkittavien joukossa osoittaa, että pesäpallossa arvostetaan näitä ”rakkaudesta lajiin” -ihmisiä korkealle ja niin kuuluukin. Vuoden seura-aktiivi Anu Toivonen on ollut vuosia mukana Jyskeen pesäpallotoiminnassa ja kannatustuotteiden lisäksi vastaa seuran kioskitoiminnasta.

Hyvät peliesitykset ja ahkerointi useammassa joukkueessa arvostettiin Satakunnan vuoden tyttönuorisopelaajan tittelillä. Laitilan Jyskeen naisten nuori lukkari Ilona Hakoniemi pelasi kauden aikana loistavasti myös Rauman Ferassa, pelaten niin B-tyttöjen superpesistä kuin muutamia otteluja naisten superpesistäkin. Menneen kauden hyvät otteet palkittiin myös uudella sopimuksella ja Ilona pääseekin näyttämään taitojaan ja kehittymistään pelaajana seuraavat kaksi vuotta Feran lautasen äärellä.

Myös valtakunnallista

tunnustusta

Suomen pesäpalloliitto palkitsi kauden parhaitaan lokakuussa. Vuoden pelaajien, -pelinjohtajien ja -tuomareiden lisäksi palkitsemiskategoriassa oli vuoden nuorten kasvun tukija.

Tänä vuonna liitto päätyi palkitsemaan Laitilan Jyskeen juniorivalmennuspäällikkö Ville Niemen, joka on työssään vuodesta 2017 lähtien pitänyt harrastajamäärien kasvun lisäksi tärkeimpänä lasten ja nuorten laadukkaan ja monipuolisen harrastamisen ja treenaamisen mahdollistamisen Laitilassa ja sen lähialueilla.