Viides Video Art Festival Turku menosssa

Festivaalilla on tarjolla monipuolista videotaidetta. Mukana on muun muassa Salla Tykkän Zoo-lyhytelokuva.

TURKU.

Turussa 5.-8.11. järjestettävä kansainvälinen videotaidefestivaali Video Art Festival Turku (VAFT) tuo jo viidettä kertaa kaupunkiin monipuolisen kattauksen uutta ja kiinnostavaa videotaidetta. Teoksia on nähtävillä Kino Dianassa, Turun kaupunginkirjastolla ja Kaupunginteatterin taideseinällä.

Laajasta festivaaliohjelmasta löytyy koettavaa niin audiovisuaalisista sisällöistä kiinnostuneille kuin alan ammattilaisille. Reija Meriläisen ja Artor Jesus Inkerön juryttämien kokonaisuuksien lisäksi VAFT tarjoaa maistiaisia Tampereen elokuvajuhlien, Oulu Music Video Festivalin ja newyorkilaisen Straight Through the Wall -taidekollektiivin ohjelmistosta.

Videotaiteen tulevaisuutta visioidaan AV-arkin koostamassa näytöksessä ja moderoimassa paneelikeskustelussa, ja dokumentaarisen elokuvan ja videotaiteen yhteyksiä kartoitetaan DocTurun kanssa järjestettävässä seminaarissa. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Yleisöä osallistavaa iltaohjelmaa

Festivaalin aikana järjestetään myös yleisöä osallistavaa iltaohjelmaa. Bar Kukan legendaarinen levyraati taipuu VAFT:in käsittelyssä musavideoraadiksi, jota juontaa Oulu Music Video Festivalin taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen.

Videoita kommentoi arvovaltainen ja poikkitieteellinen raati: muusikot Annina Auf ja Jori Hulkkonen, kuvataiteilija Hertta Kiiski sekä elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja Lauri-Matti Parppei. Viiniä ja videotaidetta -illassa VAFT:in ohjelmisto yhdistyy Let Me Winen naturalviineihin.

Bar Ö:ssä järjestettävässä näytöksessä videoteosten seurana maistellaan niihin sommelierin valitsemia ja esittelemiä viinejä. Festivaali päätetään Yleisön suosikit -näytökseen, jonka sisällön ovat äänestäen koostaneet festivaalikävijät itse.

VAFT 2020 noudattaa voimassa olevia koronasuosituksia, joiden avulla pyritään mahdollistamaan turvallinen osallistuminen festivaalin tapahtumiin. Näytöksiin on ennakkoilmoittautuminen ja kasvomaskisuositus. Ohjeistukseen ja festivaaliohjelmaan voi tutustua tarkemmin VAFT:in www-sivuilla ja somekanavissa.

Festivaalia ovat tukeneet AVEK, Suomen Kulttuurirahasto ja Turun kaupunki.