Turun koronatilanne on vakava

Kaupunginjohtaja Minna Arve valittiin merkittävän tehtävään kaupunkien ilmastoverkostossa. Kuva: Turun kaupunki, Mikko Kaaresmaa.

TURKU.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve päivitti keskiviikkoaamuna Turun koronatilannetta viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan. Koronatapausten määrä on kasvanut ja esimerkiksi monet koulut ovat siirtyneet etäopetukseen.

– Tilanne on heikentynyt viimeisten kahden viikon aikana. Pelkästään viimeisen viikon aikana on todettu 106 koronatartuntatapausta, kertoi kaupunginjohtaja.

Tällä hetkellä karanteenissa onkin reilut tuhat turkulaista.

– Huolestuttavaa on, että tapauksia on todettu monissa kouluissa ja myös muutamassa päiväkodissa. Opetusta onkin siirretty osin etäopetukseen, kertoi Arve.

Tapausten ilmetessä asianomaisia ja altistuneita informoidaan aina ensisijaisesti.

Kaupunginjohtaja muisti kuitenkin kiittää turkulaisia kasvomaskien lisääntyneestä käytöstä.

– Maskien käyttö on jatkuvasti lisääntynyt. Siitä kiitos turkulaisille. Maskien käyttö ei yksin riitä, mutta se osoittaa vastuunottoa.

Kaupunginjohtaja korosti erityisesti päiväkotilasten liikenteseen liittyvää kasvomaskien käyttöä.

– Päiväkodeissa on usein varsin pienet tilat, joten kun vanhemmat tuovat lapsiaan päiväkotiin ja hakevat heitä pois, maskien käyttö on erittäin tärkeää.

Tartuntatapauksia on edelleen havaittu myös Skopjesta Turkuun matkustaneilla. Viime lauantaina Turkuun saapui reilu sata matkustajaa, joista 85 suostui vapaaehtoiseen koronatestiin. Heistä kolmella oli tartunta. Nyt Skopjen lennot ovat tauolla, ne jatkuvat taas joulukuun puolivälissä.