Laitila kerää ideoita Sirpunpuiston kunnostukseen

Laitilalaiset halutaan mukaan Sirpunpuiston kehittämiseen.

LAITILA.

Laitilan keskustan kupeessa sijaitsevaan Sirpunpuistoon suunnitellaan kunnostustoimenpiteitä. Kunnostuksen ja sen rahoituksen valmisteluvaiheessa kaupunki on kääntynyt kaupunkilaisten puoleen sähköisen kyselyn myötä kerätäkseen ideoita alueen kunnostuksesta.

Alueella on ollut kuntoilureitti jo ennestään, mutta se on ajan saatossa päässyt huonoon kuntoon. Reitti aiotaan kunnostaa ja myös muilta osin tehdä alueesta yhä monipuolisempi virkistäytymisalue kaupunkilaisten toiveita kuullen.

Sirpunpuistoa koskeva valtuustoaloite on ollut kaupungin toimielimissä käsittelyssä ja sen myötä alueelle tullaan mahdollisesti suuntaamaan investointeja.

Valtuustoaloitteen lisäksi Sirpunpuiston kehittämiseksi on myös valmisteilla hankehakemus, jonka myötä alueen kehittämiseen pyritään saamaan lisäpontta.

– Sirpunpuistolla on mahdollisuuksia kehittyä jopa kaupunkipuistomaiseen suuntaan, toteaa ympäristöpäällikkö Tuija Kailaste.

– Kaupunkilaisten ääni on tässä kehittämisprosessissa ensiarvoisen tärkeä, Kailaste painottaa.

Tärkeäksi näkökulmaksi alueen kehittämisessä Kailaste nostaa myös Laitilan Hinku-arvot ja -periaatteet. Ympäristöarvoiltaan alue on tärkeä ja parhaimmassa tapauksessa niin alueen ekologista monimuotoisuutta kuin kaupunkilaisten hyvinvointiakin tuetaan molempia alueen kehittämisen myötä.

Alueen kehittämistyötä on tarkoitus jatkossa pohtia laajemminkin yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa. Kaupunkiorganisaatiossa asiaa vievät ympäristöpäällikön lisäksi eteenpäin työpäällikkö Petri Hautakoski ja teknisen toimen harjoittelija Mikael Mikkola.

Sähköinen kysely on auki perjantaihin 20.11. asti, kyselyyn pääsee Laitilan kotisivuilta: www.laitila.fi/kuntalaiskyselyt