Mari Leppänen ja Jouni Lehikoinen piispan vaalin toiselle kierrokselle

Mari Leppänen vihittiin Turun arkkihiippakunnan piispaksi.

SEURAKUNNAT.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on tarkastanut 5. marraskuuta pidetyn piispan vaalin tuloksen. Tarkastuksessa kahden eniten ääniä saaneen äänimäärät tarkentuivat hieman. Toiselle kierrokselle etenivät Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

Mari Leppänen on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Jouni Lehikoinen on työskennellyt Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Karinaisten ja Paimion seurakuntien kirkkoherrana.

Tarkastettujen tulosten mukaan Heikki Arikka sai yhteensä 168 ääntä (16,6 %), Kaisa Huhtala 152 ääntä (15,1 %), Jouni Lehikoinen 329 ääntä (32,5 %) ja Mari Leppänen 356 ääntä (35,2 %). Vaalin äänestysprosentti oli 84,9 prosenttia.

Vaalin toinen kierros Mari Leppäsen ja Jouni Lehikoisen kesken käydään 3. joulukuuta.

Toisen kierroksen ehdokkaiden välinen keskustelu järjestetään keskiviikkona 18. marraskuuta kello 18 Turun tuomiokirkossa. Keskustelu striimataan ja sitä on mahdollista tulla seuraamaan myös paikan päälle.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2021. Hänet vihitään virkaan Turun tuomiokirkossa 7. helmikuuta 2021.