Nousiaisten Rotariklubi auttaa myös kriisialueiden ihmisiä

Shelter Box -teltta tarjoaa turvaa ja suojaa kriisialueiden perheille.

NOUSIAINEN.

Rotarit ovat jo vuosikausia tehneet vapaaehtoista hyväntekeväisyystoimintaa niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Nousiaisten rotarit hankkivat tänä vuonna ensimmäisen täysin heidän itsenäisesti kustantaman Shelter Boxin, joka on kriisialueilla käytettävä hätämajoituspaketti.

Shelter Box on paitsi nimitys hätämajoituspaketille, myös järjestö, jota rotarit ovat olleet perustamassa vuonna 2000. Organisaation päätehtävä on toimittaa kriisialueille hätämajoitusbokseja, jotka sisältävät muun muassa teltan, huopia, hyttysverkkoja, työkaluja ja tarvikkeita, astioita, lieden sekä vedenpuhdistimen ja jopa lapsille leluja.

– Olemme aiemmin olleet mukana kustantamassa useita bokseja, mutta tällä kertaa päätimme hankkia yhden kokonaan meidän maksamana, kertoo Nousiaisten Rotaryklubin Pekka Tähtinen.

Yhden Shelter Boxin hinta on 750 euroa, ja sen avulla kriisin keskellä majoittuu yksi perhe.

– Boksien tarve on tällä erittäin suuri esimerkiksi Filippiineillä, joka on joutunut tänä vuonna useiden hirmumyrskyjen runtelemaksi.

Paikallista toimintaa

ei tietenkään unohdeta

Vaikka rotarit ovatkin kunnostautuneet kansainvälisen avun antamisessa, ei Nousiaistenkaan Rotaryklubi unohda paikallisen hyväntekeväisyyden tekemistä.

– Meillä on varsin vakiintunut tapa tehdä hyvää paikallisesti. Pääkohderyhmiämme ovat koululaiset, vaihto-oppilaat ja vanhukset. Teemme esimerkiksi jouluisin hyväntekeväisyysvierailuja vanhainkoteihin, kertoo Pekka Tähtinen.

Vaihto-oppilastoiminta on yksi näkyvimpiä asioita rotarien toiminnassa. Nousiaisten klubi on viimeisten parinkymmenen vuoden ajan järjestänyt yhden paikallisen nuoren vaihto-oppilaslukuvuoden ulkomailla ja tuonut myös yhden vaihto-oppilaan ulkomailta Suomeen.

Tällä hetkellä Nousiaisten rotareilla on myös yksi varsin mielenkiintoinen projekti meneillään. Rotarit valmistavat Lounatuulen päiväkodille “pihakouluhuonetta” eli kotaa, jossa tulee toimimaan ensi vuoden elokuussa toimintansa aloittavat 4-5 -vuotiaiden lasten luontoryhmä.