Loimu jäi ilman erävoittoja Hurrikaanin kyydissä

Loimu joutui lomauttamaan henkilöstöään.

RAISIO.

Hurrikaaani-Loimaa nappasi kauden toisen 3-0 voittonsa Raision Loimusta ja varmisti itselleen sekä kolme Mestaruusliiga-pistettä että Varsinais-Suomen herruuden kaudella 2020-2021.

Ottelun eränumeroiksi kirjattiin tällä kertaa 21-25, 18-25, 23-25. Toista erää lukuun ottamatta Loimu pystyi haastamaan Hurrikaanin erien kalkkiviivoille asti.

Kokonaisuutena Loimun esitys oli parempi ja pirteämpi kuin viikkoa aiemmin Loimaalla. Hurrikaanin päävalmentajana debytoi joukkueen fysioterapeutti Jani Niskakangas Jussi Heinon oltua varotoimenpiteenä kotona.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta loimaalaiset olivat lopulta tarkempia ja tehokkaampia. Hurrikaani hyökkäsi avauserän pääosin verkon keskisektorilta, eli keskihyökkääjien ja kutospaikan kautta. Näiden paikkojen hyökkäystehot olivat huimat. Erälle hyvin sopivasti viimeisen niitin iski kapteeni Tapio Toiviainen kuutospaikalta.

Avauserän käsistä luisuminen taisi pyöriä vielä Loimun pelaajien mielissä, kun Hurrikaani karkasi passari Santeri Välimäen syötöillä 0-5 johtoon toisessa erässä, ennen kun Loimu sai ensimmäisen pisteen tehtailtua. Loimu sai kuitenkin kirittyä pahimmillaan 1-8 lukemissa olleen takamatkan parin pisteen kokoiseksi. Hurrikaanin aikalisä tilanteessa 8-10 käänsi kuitenkin erän uudestaan ja lopullisesti vieraiden eduksi. Erän loppupuolella Loimu sortui virheisiin ja Hurrikaani kuittasi toisenkin erän itselleen.

Myös kolmas erä alkoi heikosti isänniltä, mutta 1-4 tappioasema oli jälleen nopeasti käännetty 5-5 tasalukemiin. Tämän jälkeen erä eteni tasaisesti ihan kalkkiviivoille asti, mutta kaksi syöttöhassia ja yksi hyökkäysvirhe olivat liikaa ottelun viimeisissä palloissa ja niinpä Hurrikaani pääsi tuulettamaan ottelun voittoa. Hurrikaani oli läpi ottelun virheetön ja hyökkäyksissään tehokas.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Johan Gruvaeus. Hän teki 19 pistettä tehoin +9. Elviss Krastins tehtaili 8 ja Eetu Mäki 7 pistettä.