Veikkausliigassa hopealle sijoittunut FC Inter katsoo nälkäisenä tulevaisuuteen

FC Inter pelasi KuPSia vastaan kesäkuussa. Kuva: Tero Wester / Tero Wester Photgraph.

URHEILU.

Jalkapallon Veikkausliiga päättyi keskiviikkona 4. marraskuuta. Turkulaisseura FC Inter nousi sarjassa toiseksi ja nappasi SM-hopeaa. Mennyt kausi oli Interille poikkeuksellinen.

– Sarjan oli alun perin määrä alkaa huhtikuun alussa ja päättyä lokakuun lopussa. Tavoite oli, että perussarjan lisäksi pelataan jatkosarjat. Aloittamaan päästiin kuitenkin vasta heinäkuun alussa, jolloin tarkoitus oli silti pelata sama määrä otteluita kuin suunnitelmissa oli alun perinkin, mutta lopulta ihan kaikkia ei pystytty pelaamaan, kertoo FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki.

Onnistunut kausi  koronan keskellä

Suunnitelmien muutoksiin vaikutti suurilta osin tietenkin korona.

– Isossa kuvassa täytyy olla tyytyväinen, että Veikkausliigan jalkapalloväen keskuudessa koronatapauksia oli erittäin vähän, eli todella vastuullisesti seurat hoitivat harjoittelun, pelaamisen ja ottelutapahtumat. Muutamat ilmenneet tapaukset keskittyivät ihan kauden loppupuolelle, mikä sitten saikin aikaan keskustelun sen keskeyttämisestä. Oman joukkueemme osalta tapauksilta vältyttiin ja koko seurankin osalta niitä oli hyvin vähän, Mäki kiittelee.

Hänen mukaansa ottelutapahtumien järjestelyihin liittyvä ohjeistus oli hyvää niin Palloliiton, Veikkausliigan kuin viranomaistahojenkin osalta.

– Veritas Stadionin kapasiteetti on 9000 katsojan paikkeilla. Tiedostimme, että sisään voidaan ottaa maksimissaan hieman yli 3000, joka on ollutkin katsojakeskiarvomme normaalikautena aiempina vuosina. Tänä vuonna katsojakeskiarvo putosi alle kahdentuhannen, mihin syynä oli yhtäältä katsojien jääminen pois oma-aloitteisesti, mutta myös se, ettemme tehneet samanlaista markkinointia kuin aiemmin. Emme siis kutsuneet ympäristöseuroja, koululaisia ja muita vastaavia otteluihin. Tästä yhtälöstä voidaan päätellä, että turvavälit pystyttiin pitämään hyvin.

Nälkä  jäi

Saavutettuun hopeasijaan tekninen johtaja on tyytyväinen muun muassa siinä mielessä, että seuran virallinen tavoite oli sijoittua kärkikolmikkoon tai voittaa Cup, joka tarkoittaisi pääsyä tulevan kauden EuroCup-peleihin.

– Olemme nyt Suomen toiseksi paras jalkapalloseura ja Suomen Cupissakin kakkosia. Meillä oli erittäin hyvä loppusyksy ja jos kausi olisi pelattu loppuun, niin mahdollisuus olisi ollut taistella siitä kirkkaimmastakin mitalista, ja tämä joukkuetta jäi selkeästi harmittamaan.

Mitä sijoitus sitten tarkoittaa tulevaisuutta ajatellen?

– Olimme kahdessa kilpailussa kakkosia ja kolmannessakin, eli EuroCupissa, olimme jatkoajalla eli lähellä mennä jatkoon siinäkin. Totta kai tämä jätti nälkää joukkueelle ja seuralle. Avoimia kysymyksiä tietenkin on, miten korona tästä jatkuu ja mitä se aiheuttaa kilpailutoiminnalle. Talouspuolen osalta on todettava, että tänä vuonna olimme iloisia yhteistyökumppanien ja kannattajien mukanaolosta vaikeallakin hetkellä, ja tietysti toivomme, että he pysyvät mukana ensi vuonnakin, Vesa Mäki miettii.

Jaakko Virrankoski