DigiOne – ainutlaatuinen koulutuksen yhteistyö käynnistyy viiden kaupungin toimesta

Turku on vahvasti mukana uudessa koulutushankkeessa.

TURKU.

DigiOne -yhteistyön tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen palveluita yhteen kokoava kansallinen digitaalinen palvelualusta. Tavoitteena on, että palvelualustan ympärille kasvaa koulutusalan ekosysteemi, johon kaikki koulutuksen alan toimijat voivat liittyä. Turku on merkittävänä koulutuskaupunkina luonnollisesti mukana hankkeessa.

Espoon, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit sekä Kuntien Tiera ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan osapuolet yhdessä kehittävät ja rakentavat uuden yhteisen palvelualustan ja ekosysteemin yhteisvastuullisesti tasavertaisina allianssimallin kaltaisesti. Tarkoituksena on luoda kokonaisuus, joka laajentuu valtakunnalliseksi ratkaisuksi. Myöhemmin kaikki halukkaat koulutuksen järjestäjät voivat liittyä DigiOne-palvelualustaan ja ekosysteemiin vaiheistetusti.

– Turku on erityisesti koulutukseen ja sen tuottamaan kasvupotentiaaliin vahvasti panostava kaupunki. Olemme erittäin mielellämme mukana DigiOne -hankkeen mahdollistamassa kehittämisyhteistyössä, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve toteaa.

– Turussa on panostettu viime vuosina vahvasti kaupunkilaisten digitaalisiin palveluihin ja digitaaliseen asiointiin. Siksi Turku haluaa osaltaan kannustaa kokeilemaan uusia ja innovatiivisia oppimisen tapoja ja olla mukana luomassa opetuksen uuttaa ekosysteemiä, Arve jatkaa.

– Uskomme, että DigiOnen myötä opettajat ja rehtorit pystyvät entistä enemmän keskittymään ydintyöhönsä, saamme tarkempaa tietoa oppilaiden edistymisestä ja tarpeista sekä saamme parempaa dataa ja työkaluja johtamisen tueksi, Turun kaupungin sivistystoimen toimialajohtaja Timo Jalonen sanoo.