Varsinais-Suomi siirtynyt koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen – uusia suosituksia maakuntaan

  Kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa kaupoissa ja oppilaitoksissa.

  Uudet suositukset astuvat voimaan torstaina 8. lokakuuta.

  KORONAVIRUS. Varsinais-Suomen alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tiistaina 6. lokakuuta koko maakunnan siirtyneen koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. Tästä johtuen työryhmä antoi uusia suosituksia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Erityisesti anniskeluravintoloissa ja sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski.

  Työryhmä suosittaa kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa riittävän 1–2 metrin etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista. Suositus on voimassa julkisissa sisätiloissa kuten kaupoissa sekä yleisötilaisuuksissa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös toiseen asteen oppilaitoksissa, lukioissa ja korkeakouluissa.

  Kasvomaskien käytön lisäksi työryhmä suosittelee etätöihin siirtymistä mahdollisuuksien mukaan.

  Koronapandemian tilanne vaihtelee edelleen suuresti eri kunnissa. Koko Varsinais-Suomea tarkastellen ollaan siirrytty kiihtymisvaiheeseen.

  – Tehtävänämme on ehkäistä koronapandemian leviämistä tehokkaasti koko maakunnassa ja haluamme olla johdonmukaisia suosituksissamme. Alueellinen yhteistyöryhmämme päätti yksimielisesti ottaa koko maakunnassa käyttöön koronan kiihtymisvaiheen suositukset. Nojaamme THL:n suosituksiin, joiden mukaisesti kasvomaskia tulisi epidemian tällaisessa vaiheessa käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

  Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu 70 uutta koronavirustapausta, ja tapauksien kokonaismäärä sairaanhoitopiirin alueella on nyt 622.

  Yleisötilaisuuksia koskevia suosituksia ohjausryhmä ei anna. Ohjausryhmä näkee tarpeelliseksi harkita anniskeluravintoloiden aukioloja, koska hyvin merkittävä osa alueen tartunnoista on jäljitettävissä ravintoloihin ja yökerhoihin. Tässä kuitenkin toimivalta kuuluu valtioneuvostolle.

  TSS