Laitilan kuntoportaat valaistusta vaille valmiit

Kuntoportaat on valmistettu painekyllästetystä puusta.

Kuntoportaat ovat toivottu uudistus kaupunkiin.

LAITILA. Vesitornin juurelle rakennetut Voima-kuntoportaat ovat valmistumassa Laitilassa. Rakennusprosessi alkoi kesällä. Itse portaat ovat jo valmiit, mutta niiden valaistus on vielä vaiheessa. Kuntoportaat ovat 71 askeleen mittaiset ja maltilliset jyrkkyydeltään.

– Voima-portaat sopivat kaikenkuntoisille ja -ikäisille, kertoo Laitilan kaupungin vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

Hän kannustaa kuntalaisia treenaamaan upouusille kuntoportaille. Vaikka valaistus vielä puuttuu, voi portaisiin kuitenkin mennä harjoittelemaan. Talvisaikaan portaissa ei ole kunnossapitoa.

Laitilan kaupunki investoi kuntoportaisiin laitilalaisten toiveesta. Niiden materiaalina on käytetty painekyllästettyä puuta, joka ei muutu liukkaaksi ja on askeltuntumaltaan suotuisa liikkujille. Materiaali kestää myös hyvin erilaisia sääolosuhteita. Portaita oli rahoittamassa myös Leader Ravakka, ja sponsoreina mukana olivat VSV-Konserni ja Vakka-Suomen Voima.

Portaisiin pääsee Varppeentien suunnasta tai vesitornin toiselta puolelta tullessa Pähkinäpolulta.

TSS