Samuli Nevä tavoittelee ensimmäistä F-Rallisarjan mestaruuttaan – ”Järkevästi pitää ajaa”

Paimion UA:n Samuli Nevä lähtee Rantaralliin ajamaan järkevästi.Kuva: Loudlife Media

MOOTTORIURHEILU.

Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä lähtee Mynämäellä tulevana lauantaina ajettavaan Rantaralliin haastajan roolissa. Pistekärki Joonas Lindroos on tehnyt varmaa jälkeä kauden jokaisessa kisassa ja on ennakkosuosikki lauantainakin.

Kaksi kertaa entisessä F-Cupissa sarjan toiseksi sijoittunut Nevä on F-Rallisarjan pisteissä tällä hetkellä vasta sijalla neljä, 34 pistettä johtavaa Lindroosia perässä. Kauden lopullisissa pisteissä otetaan huomioon kuitenkin neljästä kilpailusta kolmen parhaan tulos ja viimeisessä kilpailussa tarjolla oleva 1,5-kertainen pistepotti voi nostaa Nevän mestaruuteen saakka, kaiken osuessa kohdalleen.

Nevä on myös tällä hetkellä ainoa, joka teoriassa pystyy haastamaan Lindroosin mestaruustaistelussa. Skenaarioita mestaruuden voittamiseen on monia, mutta esimerkiksi voittamalla yleiskilpailun Lindroosin sijoittuessa korkeintaan kolmanneksi on mestaruus tällöin tulossa Paimioon.

Mestaruuskamppailusta Nevä ei aio kuitenkaan ottaa liikaa paineita.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että meidän on ensisijaisesti päästävä maaliin, kun painolastina on jo se yksi nollakilpailu kauden alkupuolelta. Se on siis prioriteetti numero 1. Eli järkevästi pitää ajaa eikä lähteä hulluttelemaan ja keskeyttää ei passaa. Tottakai mestaruus on tavoite mutta ei me aiota Juhan (kartturi Kivimäki) kanssa ottaa mitään yltiöpäisiä riskejä.

– Ollaan kuitenkin sillä tavalla mukavassa tilanteessa, kun ollaan päästy edes tähän pisteeseen niin siitä pitää nauttia. Joonas tulee olemaan todella kova vastus ja meidän pitää olla realisteja, kun kaikki ei ole omissa käsissä.

Sarjan edellisessä osakilpailussa Tuusniemellä luokkavoiton ja yleiskilpailun kolmannen sijan napannut Nevä kävi ajamassa valmistavana kisana syyskuun puolivälissä Liedon ja Paimion alueella ajetun Länsirannikon Rallin, josta tuloksena irtosi yleiskilpailun kolmas sija huomattavasti modernimpien R5-autojen välissä.

– Se kilpailu sujui sen verran hienosti, että ei ole ollut sen jälkeen tarvetta testailla. Auto toimi moitteetta ja sille on nyt pienet huoltotoimenpiteet tehty, ei mitään kummempia. Kaiken pitäisi olla siis kunnossa lauantaita varten.

Rantaralli startataan käyntiin tulevana lauantaina Mynämäen lukiolta klo 10:01. Kilpailu käsittää 6 erikoiskoetta ja noin 70 erikoiskoekilometriä. Maaliin Mynämäen lukiolla kilpailijoita odotellaan noin kello 16. Myös F-Rallisarjan sarjapalkinnot jaetaan poikkeuksellisesti kilpailun maaliintulon yhteydessä.