Uudenkaupungin perinteisiä Syysmarkkinoita ei järjestetä tänä vuonna

Perinteiset Uudenkaupungin syysmarkkinat jäävät tältä syksyltä väliin.

Syysmarkkinat perutaan koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

– Päätös tapahtuman siirtämisestä ensi vuoteen tehtiin raskain mielin, toteaa torivalvoja Terttu Lundelin.

Syysmarkkinoilla on kaupungissa pitkät perinteet. Uudessakaupungissa ei vielä 1700-luvulla ollut lainkaan kauppaliikkeitä, joten torilla pidettävät markkinat olivat tärkeitä kauppatilaisuuksia. Niinpä markkinoita järjestettiinkin usean kerran vuodessa. Vähitellen lokakuun alussa pidetyistä syysmarkkinoista tuli yksi kaupunkimme merkittävimmistä markkinatapahtumista.

Kaksipäiväiset, maksuttomat markkinat on suuri tapahtuma, joka kerää keskustaan satoja ihmisiä. Myyntipaikkoja on viime vuosina ollut noin 120 ja tungoksen syntymistä torilla ja Alisellakadulla on vaikea välttää. Aluehallintoviranomaisen määräysten mukaan yli 500 hengen tapahtumissa on pystyttävä säilyttämään osallistujien ja seurueiden välinen turvaetäisyys koko tilaisuuden ajan.

Katseet suunnataan innostunein mielin ensi vuoden markkinoihin, jolloin kaupunki juhlii Uudenkaupungin Rauhan 300-vuotista taivalta.