Nuorille talenteille mahdollisuus huippuvalmennukseen

Jere Lehtinen muistutti, että moni nuori joutuu rajoittamaan harrastamistaan perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.

HYVÄNTEKEVÄISYYS.

Nuorten koripalloilijoiden hyväksi pidetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa Aura Golfissa oli mukana joukko huippu-urheilusta tuttuja hahmoja. Muun muassa Jere Lehtinen ja Sami Kapanen sekä maajoukkuefutaajien isät Aimo Moisander ja Kari Uronen osallistuivat tapahtumaan, jonka tuotoilla mahdollistetaan lupaavien juniorikoripalloilijoiden osallistuminen ensi vuoden elokuussa Naantalissa pidettävälle 6-päiväiselle eurooppalaisten huippuvalmentajien vetämälle koripalloleirille – pelaajien ja heidän perheidensä taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Tapahtumaan osallistuneet olivat yhtä mieltä siitä, että hyväntekeväisyystapahtuman tarkoitus oli ehdottoman tärkeä.

– Harrastamisen kustannukset ovat Suomessa nousseet, eikä ole näköpiirissä, että tilanne muuttuisi. Tällainen avustava toiminta on erittäin tärkeää, siksi minäkin olen innolla mukana tapahtumassa, kertoi mittavan NHL-uran tehnyt Sami Kapanen.

”Virkaveli” Jere Lehtinen komppasi Kapasen mietteitä.

– Lajissa kuin lajissa, kuten myös esimerkiksi musiikissa, perheiden taloudellinen tilanne usein rajoittaa lasten harrastamista. Nyt kerätään varoja, jotta nuorilla on mahdollisuus kokeilla rajojaan. Nuoret, jotka tähtäävät huipputasolle omassa lajissaan, voivat osallistua huippuvalmennukseen taloudellisesta tilanteesta riippumatta, pohti Lehtinen.

Myös maajoukkutason jalkapalloilijoiden, Niklas Moisanderin ja Jere Urosen, isät Aimo Moisander ja Kari Uronen iloitsivat nuorten urheilijoiden tulevasta mahdollisuudesta.

– Talenttitoiminta on erittäin tärkeää, sillä huippunuorille ei riitä oman seuran harjoittelu. Nyt se mahdollistetaan kaikille leirille valittaville nuorille, kertoi Moisander.

– Tämän tapahtuman ansiosta moni nuori saa mahdollisuuden tavoitella unelmiaan, sanoi Kari Uronen.

Koripalloleirin järjestävät hyväntekeväisyystapahtumankin järjestäneet Pro Basketball Nordic ry ja Turkukoris ry, yhteistyössä espanjalaisten huippuvalmentajien kanssa.

– Tapahtuman tuottojen ansiosta pystymme pitämään koripalloleirin noin 40:lle koripallojuniorille – erittäin edulliseen hintaan, kertoi hyväntekeväisyystapahtuman puuhamies, Pro Basketball Nordicin Jouni Jäppinen.

Ensi vuoden elokuussa pidettävän leirin kustannukset pystytään kattamaan lähes täysin hyväntekeväisyystapahtuman ansiosta. Suomalaiset ja ulkomaalaiset huippupelaajat – jalkapalloilijat, koripalloilijat ja jääkiekkoilijat – lahjoittivat muun muassa omia pelipaitojaan tapahtuman myyntiin, ja yritykset ostivat niitä toimistojensa kunniapaikoille.

– Saamme koripalloleirin kustannukset aivan minimaalisiksi. Suurkiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme, iloitsi Jäppinen.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina olivat Aura Golf, Sunborn, Hartwall, Puustelli, Kiinteistömaailma, Eezy, RTV, Karava, Cutter & Buck, Craft, Warrior, Yyterin virkistyshotelli, Priima-Yhtiöt, If, Suomen pinnoitetyö sekä TEH Yhtiöt.