SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous toteutui poikkeusjärjestelyin

Turvallisuus edellä. Kalevi Johansson SPR Salon osastosta ojensi osaston valtakirjan riittävän etäisyyden päästä. Kuva: SPR.

JÄRJESTÖTOIMINTA.

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin vuosikokous siirtyi koronaepidemiasta johtuen keväältä elokuulle, ja se pidettiin lauantaina 22. elokuuta Mynämäellä. Kokouksen avasi piirin puheenjohtaja Harri Virta, ja kokouksen puheenjohtajana toimi Anu Vira SPR Mynämäen osastosta.

Sääntömääräisinä asioina vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2020 työsuunnitelma ja talousarvio.

Koronatilanteesta johtuen vuosikokous toteutettiin pelkistettynä sääntömääräisenä kokouksena, eikä sen yhteydessä jaettu huomionosoituksia eikä järjestetty seminaaria.

Kokouksessa huomioitiin erityisesti osallistujien turvallisuus muistuttamalla muun muassa huolellisesta käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Kokousedustajat käyttivät myös kasvomaskeja kokouksen ajan.

Uusia kasvoja piirin hallitukseen

Vuosikokouksessa valittiin piirin hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Piirin hallituksen jäseniksi kahden vuoden toimikaudeksi valittiin yksimielisesti Marjo Aaltonen Halikon osastosta (uusi), Jenni Airola Turun osastosta (uusi), Armi-Tuulikki Kraappa Pyhärannan osastosta, Timo Tolppanen Maskun osastosta (uusi) ja Mika Vilpo Turun osastosta (uusi).

Vuosikokouksessa valittujen lisäksi piirin hallituksessa jatkavat Harri Virta Kaarinan-Piikkiön osastosta (pj), Kati Lehtimäki Paimion osastosta (vpj), Annukka Kinnari Salon osastosta, Kaisa Leiwo Kaarinan-Piikkiön osastosta, Petri Raita Turun osastosta, Ilse Reinholdt Ruissalon osastosta ja Eliisa Saarela Kaarinan-Piikkiön osastosta.

Vuosikokouksen lopuksi marraskuussa eläkkeelle jäävä toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kutsui piirin uutena toiminnanjohtajana 1.11.2020 aloittavan Kalle-Pekka Mannilan esittäytymään kokousedustajille.