Kerhotoiminta tarjoaa kohtaamisia ja tauon arjesta

Kerhotoiminta on tärkeää niin lapsille kuin aikuisille. Kuvituskuva.

SEURAKUNNAT. Henrikinseurakunnan kerhoissa lauletaan, leikitään, askarrellaan ja ollaan yhdessä. Se on lastenohjaaja ja perhetyön sihteeri Minna Reijon mukaan yksi tärkeimmistä tekijöistä kerhotoiminnassa.

– Saamme paljon palautetta siitä, että kerhoissa pääsee olemaan muiden kanssa ja näkemään muita. Joskus joku voi tulla kahvikupposen takia, jotta saa tauon. Kerhotoiminta on todella tärkeää varsinkin korona-aikaan, sillä monella on rankkaa. Varsinkin vanhemmat kaipaavat juttuseuraa, Reijo kertoo.

Henrikinseurakunnan kerhot ovat kaikille avoimia. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Seurakunta järjestää muun muassa perhe- ja päiväkerhoa, muskareita ja vauvatreffejä. Esimerkiksi perhekahvioon voi osallistua koko perhe isovanhempien ja kummien kanssa, ja päiväkerho taas on suunnattu nimenomaan 3–5-vuotiaille. Moni kävijä aloittaa vauvatreffeiltä ja lapsen kasvaessa siirtyy seuraavaan kerhoon.

– Kun lapset kasvavat kerhoista ulos, niin äideiltä tulee usein palautetta siitä, että ilman kerhoa ei olisi jaksanut. He ovat todella kiitollisia.

Syksyn osalta kerhotoiminta on lähtövalmiudessa, mutta ilmoittautumiseen liittyvien yksityiskohtien takia aloituspäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon. Reijon mukaan he jännittävät myös osallistujamäärää.

– Aloittaessa vasta nähdään, että uskaltavatko ihmiset lähteä mukaan. Joillain on jo äärimmäise kova tarve päästä kerhoihin, sillä kyselyitä tulee sähköpostin ja Facebookin kautta. Menemme kuitenkin turvallisuus edellä koronaviruksen takia, ja esimerkiksi syyskuussa on tarkoitus toimia ulkona.

Liisa Kallio