Eero Vainio valittiin Raision kaupunginjohtajaksi

Eero Vainio valittiin Raision uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kuva: Timo Jakonen

RAISIO. Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio valittiin Raision kaupunginjohtajaksi yli kaksituntiseksi venyneessä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Vainio voitti äänestyksessä toisen loppusuoralle päässeen hakijan, Forssan kaupunginjohtajan Jari Kesäniemen äänin 23-20.

Ennen kaupunginjohtajan valintavaalia käytiin pitkä keskustelu, jossa esille nousi lähinnä kaksi hakijoihin liitettyä eroa. Eero Vainion jäsenyys SDP:ssä vastaan Jari Kesäniemen sitoutumattomuus ja Vainion lupaus muuttaa Raisioon. Kesäniemi asuu Kaarinassa ja oli luvannut harkita Raisioon muuttamista myöhemmin ensi keväänä.

Valtuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa (sd.)  muistutti valtuutettuja siitä, että keskustelu on pidettävä asiallisena.

– Somekommentit ja lehtikirjoitukset eivät anna hyvää kuvaa siitä, millainen henki kaupungissa luottamushenkilöiden ja virkamiesten välillä on, totesi Laulumaa viitaten ennen kaupunginvaltuuston kokousta käytyihin, ajoittain hyvin kärkkäisiin keskusteluihin.

Varsinainen valtuustokeskustelu pysyikin asiallisena. Toki Vainion demariasema nousi esille.

– Raisiossa on käytössä ohituskaista. Sen avulla pääsee eteenpäin, jos omistaa tietyn puolueen jäsenkirjan, sanoi Keskustan Jukka Rantala.

Raision demariedustajien mielestä Vainion poliittinen puolue ei ollut ratkaiseva.

– Haemme hyvää ja pätevää kaupunginjohtajaa. Siksi olemme Eero Vainion takana, sanoi Hannele Lehto-Laurila (sd.).