Gdanskin lennoilla Turkuun saapuneilla matkustajilla todettu koronaa

Lauantaina 7.11. Turkuun saapuva lento Skopjesta on viimeinen Skopjen lento reiluun kuukauteen.

TURKU.

Turkuun Gdanskista sunnuntaina 13. syyskuuta aamulennolla saapuneista 89:stä matkustajasta 80:lle tehtiin koronavirustesti Turun lentoasemalla. Turkuun saapuneista ja testatuista matkustajista yhdellä todettiin koronavirustartunta. Matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin kansallisen ohjeistuksen mukaisesti.

Gdanskin lennolla Turkuun saapuneille tehtiin koronatestaus nyt toisen kerran, ensimmäisen kerran matkustajat testattiin 6. syyskuuta.

— Halusimme testata toisenkin Gdanskin lennon matkustajat, sillä 6.9. Turkuun saapuneilla matkustajilla todettiin kaksi koronavirustartuntaa, Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo.

Puola kuuluu THL:n syyskuun alussa julkaiseman matkustamisen koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan ja maasta saapuvien kehotetaan jäävän 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin.

Uudet maahantulorajoitukset astuvat voimaan 19. syyskuuta, jolloin Puolan osalta maahantulorajoitukset poistuvat.