Paimion omatoimikirjasto avataan

Paimion kirjaston palvelut laajenevat omatoimikirjaston avulla. Kuva: Paimion kaupunki.

PAIMIO.

Paimion kirjaston aukioloaikoihin tulee ensi maanantaista 21. syyskuuta lähtien merkittävä laajennus, kun kuntalaisten toivoma omatoimikirjasto avataan. Jatkossa kirjastossa voi asioida myös palveluaikojen ulkopuolella joka päivä kello 7-21.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, vaan asiakkaat asioivat itsenäisesti. Tiloissa on tallentava kameravalvonta ja vartijankutsupainike häiriötilanteiden varalta.

Kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saa palveluaikana kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Tunnusluvun voi hankkia joko Paimion kirjastosta tai mistä tahansa muusta Vaski-kirjastosta, sillä samoilla tunnuksilla asiakas voi käyttää myös muita Vaski-alueen omatoimikirjastoja ja yhteisiä verkkopalveluita.

Jokaisen käyttäjän on kirjauduttava sisään henkilökohtaisesti eikä mukana saa päästää ulkopuolisia. Vanhempien tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät omatoimikirjastoa itsenäisesti.

Kirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita palveluaikoina arkisin maanantaista keskiviikkoon kello 12-19 ja torstaista perjantaihin kello 10-16. Henkilökunnalta saa opastusta myös omatoimikirjaston käyttöön.