Wizzair valmistelee Skopjen lennoille tiukkaa määräystä

Turun lentoasemalle Gdanskista ja Skopjesta saapuville matkustajille järjestetään asemalla vapaaehtoinen koronatestaus. Kuva: Finavia.

TURKU.

Turun kaupungin etätiedotustilaisuudessa torstaina puhuttiin paljon Skopjen lentojen tilanteesta. Lentojen mahdollinen keskeyttäminen on Traficomin vallassa, mutta lentoyhtiö on ilmoittanut valvovansa jatkossa, että Skopjessa koneeseen otetaan vain matkustajia, joilla on negatiivinen koronatestitulos.

– Olemme käyneet keskusteluja asiasta lentoyhtiön edustajien kanssa. Wizzair kertoo linjanneensa, että he ottavat Skopjessa koneeseen vain matkustajia, joilla on negatiivinen koronatestitulos, kertoi Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Minna Arve ei osannut kertoa lentoyhtiön aikatauluista.

– Wizzair varmasti tiedottaa matkustajiaan tämän käytännön aikataulusta.

Arve kertoi myös, että kaupunki satsaa resurssejaan nyt voimakkaasti puhelinpalveluihin, jotka ovat ruuhkautuneet, sekä erityisesti Varissuolle, jossa on todettu koronatapaukset lukiossa ja päiväkodissa.

– Valmistelemme Varissuolle ”walk-in” -testauspisteen perustamista ja aloitamme Varissuolla laajan tiedotteiden ja ohjeiden jakamisen – jaamme ohjeita perinteisesti paperitiedotteina, kaupungin nettisivujen ohjeiden lisäksi, kertoi Arve.