Rippileirit siirtyivät Martinseurakunnassa koronan takia

Kakskerran kirkko on yksi Turun Martinseurakunnan kolmesta kirkosta.

SEURAKUNNAT.

Korona-aika muokkaa seurakuntien toimintaa edelleen todella merkittävästi. Kaikessa toiminnassa ja jo sen suunnittelussa joudutaan ottamaan huomioon turvavälien mahdollisimman hyvä noudattaminen ja tietenkin hygienia.

Martinseurakunnan toimintaan tuli huomattava konkreettinen muutos, kun kesällä ei voinut järjestää rippileirejä.

– Aloitimme rippileirit viime viikonloppuna ja jatkamme viikonloppuleirien järjestämistä ainakin syyskuun lopulle asti – mikäli koronatilanne ei nyt tästä merkittävästi muutu, kertoo Martinseurakunnan kirkkoherra Tuomo Norvasuo.

Rippikoulujen järjestäminen olikin iso haaste seurakunnalle, sillä Martinseurakunnassa rippileirin käy vuosittain iso määrä nuoria.

– Kevät laittoi tietenkin koko toimintamme aivan uusiksi. Seurakunnan normaali päivittäinen toiminta jouduttiin lähestulkoon ajamaan alas muutamassa päivässä, muistelee Norvasuo kevään rajua tilannetta.

Syyskauden toiminnan

suunnittelu meneillään

Yhteiskunnallisen elämän pitää kuitenkin jatkua.

– Juuri näin. Elämän pitää jatkua, ja myös seurakuntien elämän pitää jatkua. Suunnittelemmekin parhaillaan syyskauden toimintaa – pohtien tarkasti, miten saamme toimintamme taas pyörimään mahdollisimman normaaliin tapaan, kuitenkin turvallisuusnäkökulmat huomioiden, kertoo kirkkoherra Tuomo Norvasuo.

Tällä hetkellä tilanne Suomessa kuitenkin muuttuu alituiseen – välillä tuntuu, että päivittäin esitellään uusia suosituksia tai rajoituksia.

– Haluamme tietenkin pyörittää toimintaa seurakuntalaisten läsnäollessa, ja tähän suunnitelmamme pohjautuu. Olemme kuitenkin valmiita muuttamaan toimintaamme nopeasti, jos ohjeet ja suositukset sitä edellyttävät.

Kevään vakavasta tilanteesta selvittiin Martinseurakunnassa varsin hyvin, ainakin kirkkoherran näkemyksen mukaan.

– Seurakuntalaisethan sen tietenkin parhaiten tietävät, mutta minun mielestäni selvisimme vaikeasta tilanteesta aika hyvin. Ja löytyyhän kevään muutoksista jotain hyvääkin. Esimerkiksi jumalanpalvelusten striimaus netissä on saavuttanut paljon uusia osallistujia – ihmisiä, joita emme ole aiemmin tavoittaneet, pohtii Norvasuo.