Nuori mies vangittiin Raisiossa tapahtuneesta henkirikoksen yrityksestä

Hätäkeskus sai Raisiosta ilmoituksen omakotitaloon tunkeutuneesta henkilöstä 8. kesäkuuta kello 19.31. Nuori mieshenkilö oli tunkeutunut omakotitaloon henkilöauton tunkilla varustautuneena ja rikkonut tunkilla ulko-oven lasin. Talon asukas, 60-luvulla syntynyt nainen oli tunkeutumisen havaittuaan juossut talon läpi karkuun, koska oli arvannut, että tunkeutuja voi olla väkivaltainen.

Mies oli lähtenyt naisen perään ja saavuttanut tämän talon takapihan puolella kulkevalla kadulla. Nainen oli ehtinyt soittaa hätäkeskukseen juostessaan ja huutaa kadulla apua, ennen kuin mies sai hänet kiinni. Mies oli talon läpi juostessaan napannut keittiöstä mukaan veitsen. Kadulla mies yritti lyödä naista veitsellä, mutta nainen ehti saada veitsestä kiinni. Mies sai lyötyä naista tunkilla kerran päähän. Lyönti jäi kuitenkin voimattomaksi ja vammat lieviksi. Teko keskeytyi naapureiden kuultua avunhuudot ja tultua paikalle.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että mies oli suunnitellut tekoa pitemmän aikaa. Asianosaisten välillä on sukulaisuussuhde.

Poliisi ei ole tiedottanut asiasta aikaisemmin, koska esitutkinta on ollut kesken ja asianosaisia ei ole pystytty kuulemaan. Rikoksesta epäilty on maanantaina 3. elokuuta vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä.