Nousten Frisbeegolfin puuhamies Matti Huhtala ihastui lajiin heti ensikokeilullaan

Nousten Frisbeegolfin puuhamiehen Matti Huhtalan bägissä on laaja valikoima erilaisia kiekkoja, joita mies käyttää heitettävän matkan ja radan maaston mukaan.

NOUSIAINEN.

Reilu pari vuotta sitten Matti Huhtala ei tiennyt frisbeegolfista juuri mitään. Parin työkaverin innoittamana hän kuitenkin lähti kokeilemaan lajia.

– Kävin heittämässä kavereiden kanssa lainakiekoilla. Pari päivää sen jälkeen ostin itselleni omat kiekot ja siitä lähtien olen harrastanut lajia aktiivisesti, kertoo Huhtala.

Huhtalasta tuli nopeasti lajin monitoimimies. Hän paitsi pelaa ja harjoittelee lajia itse aktiivisesti, myös seuraa lajin huippupelaajien tekemisiä ja nykyään myös pyörittää lajin erikoisseuraa, Nousten Frisbeegolfia.

– Perustimme oman yhdistyksen Nousiaisiin vuodenvaihteessa. Järjestämme kilpailuja Nousiaisissa Mikko Rantasen Frisbeegolfradalla, virittelemme yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa ja tällä hetkellä suunnittelemme myös frisbeegolfkerho-tyyppistä ohjausta lapsille, kertoo Nousten Frisbeegolfin puheenjohtaja Huhtala.

Nousten Frisbeegolfin toiminnasta löytyy lisätietoa seuran facebook-sivuilta.

Lajin aloittaminen

erittäin helppoa

Frisbeegolf on lyönyt itsensä läpi lajina, jonka aloittaminen on helppoa ja edullista, ja jota voi harrastaa kuka tahansa, joka vain kykenee kävelemään frisbeegolfradalla.

– Täällä Nousiaisissa lajia harrastaa iso porukka, kymmenvuotiaista lapsista aina 70-vuotiaisiin senioreihin. Ikähaarukka on siis valtava, kertoo Huhtala.

Lajiin pääsee kiinni parilla-kolmella kiekolla, jotka maksavat 10-20 euroa kappale.

– Nousiaisissa ei ole edes ratamaksua, joten lajin aloittaminen on erittäin edullista.

Frisbeegolf on myös terveysliikuntana aivan erinomainen laji, sillä täyden kierroksen aikana tulee kävelyä reilut pari kilometriä – toki radan pituudesta riippuen.

– Minä pelaan kymmeniä kierroksia viikossa, ja olenkin laskenut, että kävelen frisbeegolf-radoilla sellaiset 60-70 kilometriä viikossa, seitsemän kiloa painava reppu selässäni, kertoo Huhtala.

Myös talvella

pelaaminen mahdollista

Laji on lähes ympärivuotinen. Viime talvi oli niin leuto, että vain parin viikon ajan kelit eivät mahdollistaneet pelaamista.

– Me aiomme pyörittää Nousiaisissa viikkokilpailuja niin kauan, kuin se vain kelien puolesta on mahdollista. Kun illat pimenevät, siirrämme viikkokisapäivän nykyisestä torstaista viikonloppuun.

Tällä hetkellä Nousiaisten viikkokilpailut Mikko Rantasen Frisbeegolfradalla järjestetään torstaisin kello 18 alkaen. Kisoihin voi ilmoittautua frisbeegolfia varten rakennetun nettijärjestelmän Metrixin kautta.

– Metrixiin voi rekisteröityä sähköposti- tai facebook-tunnuksilla. Se on erittäin helppoa, ja mahdollistaa pelaajalle muun muassa oman kehittymisen seurannan.

Pelatut kisakierrokset rekisteröityvät Metrixiin, joka kolmen pelatun kierroksen jälkeen laskee pelaajalle Ratingin, eli pisteytyksen pelaajan tasosta.

– Rating-luku 900 jakaa pelaajat amatööreihin ja avoimen sarjan pelaajiin. Yli 900:n ratingin avoimen sarjan pelaajia pidetään jo varsin kovina tekijöinä, kertoo Huhtala, jonka tämän vuoden tavoite täyttyi, kun mies pääsi itsekin tähän kovaan yli 900:n ratingin joukkoon saavutettuaan ratigin 910.