Keihäsmies Johannes Vetter räväytti yli 90 metriä

Saksan Johannes Vetter heitti Paavo Nurmi Gamesissa reilusti yli 90 metriä. Kuva: Paavo Nurmi Games.

YLEISURHEILU.

Turun Paavo Nurmi stadion ei ollut koronarajoitusten vuoksi täynnä, kun tiistaina kilpailtiin kovatasoinen kansainvälinen ja perinteinen Paavo Nurmi Games, yksi suomalaisen yleisurheilun vuosittaisista kohokohdista. Radalla ja kentällä nähtiin lukuisia erittäin kovatasoisia suorituksia ja muun muassa tukku maailman tämän kauden kärkituloksia. Paavo Nurmi Games olikin monen yleisurheilijan kannalta erittäin tärkeä kilpailu, kun alkukaudesta kisoja jouduttiin pandemian takia lopettamaan.

Kovimmista tuloksista vastasivat keihäänheiton ylivoimaisesti voittanut Saksan Johannes Vetter, joka räväytti peräti 91,49. Toiseksi sijoittui saksalainen Andreas Hoffman tuloksella 85,24 ja kolmanneksi latvialainen Gatis Cakss tuloksella 82,65. Suomalaisista paras oli Lassi Etelätalo tuloksella 79,77.

Kiekonheitossa Ruotsin Daniel Ståhl huudatti stadionyleisöä viidennen kierroksen haamukaarellaan, jonka mitaksi tuli yli 70 metriä. Heitto olikin hetken voimassa, mutta lopulta hylättiin yliastuttuna. Ståhlin voittotulos, 69,23, on kuitenkin sekin stadionin ennätys.

Suomalaisille rakas ja kovatasoinen naisten 100 metrin aitajuoksu huipensi Turun illan. Kaikki suomalaistykit olivat loppukilpailussa radalla, mutta juoksun kolme parasta tulivat kaikki ulkomailta. Voittoon juoksi Hollannin Nadine Visser kovalla ajalla, 12,68. Toinen oli italialainen Luminosa Bogliolo ajalla 12,79 ja kolmas unkarilainen Luca Kozak ajalla 12,83. Paras suomalainen, Annimari Korte, juoksi neljänneksi ajalla 12,89.

Suomalaisvoittajia olivat Topi Raitanen 3000 metrin esteissä hyvällä ajalla 8.22,46, Sara Kuivisto 800 metrillä ajalla 2.03,13, Leo-Pekka Tähti 400 metrin ratakelauksessa ajalla 48,45 ja 100 metrin ratakelauksessa ajalla 13,95, Heta Tuuri korkeudessa tuloksella 185 ja Kristiina Mäkelä kolmiloikassa tuloksella 14,12.

Kaikki tulokset löytyvät PNG:n nettisivuilta: paavonurmigames.fi