Vastasyntyneiden perheet saavat Naantalin kaupungilta lahjaksi huivit

Kolmen kuukauden ikäinen Aava kokeili uutta Naantali-huivia neuvolan vastaanotolla. Kuva: Naantalin kaupunki / Petra Sundell

NAANTALI. Naantalin kaupungin neuvolapalvelut jakaa vuonna 2020 vastasyntyneiden lasten perheille vauvalahjaksi Naantali-huivit. Huiveja jaetaan perheille maaliskuusta eteenpäin, kun viime vuoden vauvalahjavarasto on saatu tyhjennettyä. Viime vuonna perheet saivat lahjaksi vauvoille Naantali-pipot.

Naantalin kaupungin ensimmäiset vauvalahjat jaettiin lapsen saaneille vanhemmille viime vuonna. Naantalin äitiysneuvolan terveydenhoitaja Iida Poikkeus sekä äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitaja Mirva Laine kertovat, että vauvalahjalla halutaan muistaa ja huomioida vastasyntyneiden perheitä.

– Perheet ovat olleet viime vuonna jaetuista pipoista iloisia. Tänä vuonna haluamme ilahduttaa perheitä huiveilla, Poikkeus kertoo. 

Vuoden 2019 Naantali-pipot valmisti naantalilainen Hanne Lee Design, ja tänä vuonna jaettavat huivit ovat naantalilaisen Saga Vaihela Designin suunnittelemat ja toteuttamat. Valkoisia huiveja koristaa joko oranssi tai turkoosi Naantali-logo.

– Halusimme huiveille paikallisen valmistajan, ja näin tukea naantalilaista yrittäjää, Laine toteaa. 

Tänä vuonna Naantalissa on syntynyt 21 vauvaa, ja lokakuuhun mennessä odotetaan syntyväksi yhteensä 103 uutta kaupunkilaista. Naantalin neuvolapalveluiden tilastojen mukaan viime vuonna syntyi yhteensä 116 vauvaa naantalilaisille perheille. 

Naantalin neuvolapalvelut tukee monipuolisesti tulevia vanhempia sekä vastasynnyttäneiden perheitä. Neuvolan peruspalveluiden lisäksi Naantalissa perheiden on esimerkiksi mahdollista saada kantoliina lainaksi sekä ohjeistusta sen sidontaan.