Varsinais-Suomessa taas uusi koronavirustartunta

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu maanantaina 9. maaliskuuta uusi varmistettu koronavirustapaus (Covid-19). Tartunnan saanut on työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Italiasta. Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on sangen hyvä. Yksi tunnistettu lähikontakti on jo määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 45 epäilytapausta, joista kahdella on varmistettu koronavirustartunta. Sunnuntaina 8. maaliskuuta varmistettiin Varsinais-Suomen ensimmäinen koronavirustapaus (Covid-19). Tartunnan saanut oli työikäinen nainen, joka on vähän aikaa sitten palannut Etelä-Tirolin alueelta Pohjois-Italiasta.