Varsinais-Suomen Kokoomus vaatii nopeaa kriisitukea pienyrittäjille

Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Valkonen on talousosaaja, kauppatieteiden maisteri, varakansanedustaja ja turkulainen kaupunginvaltuutettu.

Koronavirus koettelee taloutta kovalla kädellä. Erityisen vaikeassa asemassa ovat pienyrittäjät, joista monilla kysyntä on pysähtynyt kuin seinään.

Varsinais-Suomen Kokoomus vaati nopeita toimia yritysten ja niiden työntekijöiden auttamiseksi kriisin yli.

– Olemme hyvin huolissamme. Nyt täytyy toimia. Koronan aiheuttama isku tulee olemaan kova, mutta sitä pitäisi lieventää kaikin keinoin. Erityisesti pienyrittäjät ja pienten yritysten työntekijät tarvitsevat kriisitukea. Vetoamme kuntiin, ELY-keskukseen, maakuntaliittoon ja kaikkiin muihin varsinaissuomalaisiin toimijoihin, jotta ne pikaisesti päättäisivät pienyrittäjiä auttavista toimenpiteistä, kertoo Ville Valkonen, Varsinais-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja.

Koronaviruspandemia on aiheuttanut täysin poikkeuksellisen tilanteen Suomeen ja koko maailmalle. Riskinä on, että sen seurauksena täysin elinkelpoisia yrityksiä ajautuu konkurssiin. Epidemian kestoa ei tiedetä, mutta se on väliaikainen.

– Tällä hetkellä tärkeintä on ihmisten terveyden suojeleminen. Nyt pitäisi lisäksi tehdä kaikki mahdollinen, jotta terveyskriisiä ei seuraa talous- ja työllisyyskriisi. Tarvitaan yhteishenkeä, Valkonen kiteyttää.

Esimerkiksi julkisten hankintojen aikaistamista tulisi harkita siten, että kaikki mahdolliset ostot tehtäisiin nyt, kysynnän tukemiseksi. Maksut pienyrittäjille pitäisi tehdä mahdollisimman nopeasti kassatilanteen helpottamiseksi. Verojen ja sivukulujen maksamisen lykkäämisen pitäisi olla mahdollista kunnes kriisi hellittää.

Varsinais-Suomen Kokoomus vetoaa myös pankkeihin ja suuryrityksiin. Pankit voisivat harkita esimerkiksi lyhennysvapaita sekä yrityksille että yksityishenkilöille ja suuryritysten tulisi kaikin keinoin välttää irtisanomisia. Maksuajoissa voitaisiin joustaa pienyritysten hyväksi.