Turku sammuttaa valoja lauantaina 28.3.

Turun kaupunki osallistuu Earth Hour 2020 -tapahtumaan sammuttamalla mm. Aurajoen muurivalaistuksen sekä Aurajoen rannan puiden valaistuksen lauantaina 28.3.2020 klo 20.30–21.30.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa yksityishenkilöt, yritykset ja julkisyhteisöt sammuttavat valonsa tunniksi ympäri maapalloa samana päivänä. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. Ensimmäisen kerran Earth Hour järjestettiin vuonna 2007. Turku on osallistunut Earth Hour -tapahtumaan vuodesta 2009 lähtien joka vuosi.

Turku osallistuu Earth Hour 2020 -tapahtumaan sammuttamalla Aurajoen muurivalaistuksen sekä Aurajoen rannan puiden valaistuksen lauantaina 28.3.2020 klo 20.30 – 21.30. Näiden 1200 valaisimen lisäksi pimenee Turun kaupunginteatterin taideseinä, samoin konserttitalon julkisivu.

Mukana Turusta:

  • Turun kaupunki
  • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
  • Åbo Akademin säätiö: Sibelius-museo ja Tähtitorni
  • Turun Teknologiakiinteistöt
  • Fibonacci Sequence ja Naantalin monipolttoainevoimalaitos

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on entiseen tapaan mukana Earth Hourissa. Valot sammuvat Turun keskustan kirkoista eli Turun tuomiokirkosta, Martinkirkosta ja Mikaelinkirkosta sekä Maarian kirkosta ja Piikkiön kirkosta. Pyhän Katariinan kirkon Earth Hour -tapahtuman korvaa kotiparvekkeelta striimattu ukulele-konsertti.

Turku yksi maailman parhaista ilmastokaupungeista

Turun tavoitteena on saavuttaa jätteettömyys, päästöttömyys ja kestävä luonnonvarojen käyttö vuoteen 2040 mennessä. Hiilineutraaliksi kaupungiksi Turku pyrkii jo vuoteen 2029 mennessä, jolloin kaupunki täyttää 800 vuotta. Turku nostettiin viime kuussa maailman johtavien ilmastokaupunkien joukossa ylimpään A-luokkaan. Valinnan perusteena olivat ilmastotoimintasuunnistelma, teot ilmastonmuutoksen sopeutumiseksi, niistä raportointi ja toiminnan läpinäkyvyys.