OP Ryhmä tarjoaa koronan vuoksi asuntolainoihin 12 kuukautta lyhennysvapaata

TALOUS. OP Ryhmä tarjoaa taloudellista helpotusta asiakkailleen, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronakriisin vuoksi. OP Ryhmä tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn.

Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus asuntoluottojen lyhennysvapaaseen 12 kuukauden ajaksi. Yritysten osalta maksuaikojen muutokset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja hyödyntäen laajasti Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä erillistä maksua.

– Koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen tilanteen keston ennakoiminen on vaikeaa, joten haluamme tarjota mahdollisuuden maksuohjelmien muutoksiin suoraan pidemmälle ajanjaksolle. Suomen suurimpana rahoittajana kannamme vastuumme suomalaisten kotitalouksien ja pk-yritysten taloudellisesta tilanteesta ja toimimme asiakkaidemme hyväksi tämän poikkeuksellisen kriisin keskellä, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Sekä yksityishenkilöitä että pk-yrityksiä kannustetaan olemaan yhteydessä omaan osuuspankkiinsa mahdollisista rahoitustarpeista ja muutoksista nykyisten luottojen maksuohjelmiin. Ensisijaisesti suositellaan digitaalisten palvelukanavien käyttöä.

Myös OmaSP on ilmoittanut joustavansa koronaviruksen aiheuttamissa taloudellisissa vaikutuksissa myöntämällä henkilö- ja yritysasiakkailleen lainoihin lyhennysvapaata. Helpoiten lyhennysvapaan hakeminen onnistuu suoraan verkkopankista tai olemalla yhteydessä pankin asiantuntijaan.

– Odotamme Finanssivalvonnan tarkempia linjauksia, mutta näen tärkeänä, että voimme jo nyt viestiä asiakkaillemme lainalyhennysten joustoista. Teemme voitavamme, jotta autamme asiakkaitamme ja Suomea tilanteesta selviämisessä. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, sanoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.