Oliko Pyhä Henrik todellinen henkilö? Henrikinkirkon luennot jatkuvat 16.3.

SEURAKUNTA. Henrikinkirkon suositut 40-vuotisjuhlavuoden luennot päättyvät Turun Ylipiston professori Kirsi Salosen luentoon Pyhästä Henrikistä ja kristillistymisen ensivaiheista Suomessa maanantaina 16. maaliskuuta kello 18.

Silloin saadaan vastauksia muun muassa kysymyksiin, oliko Pyhä Henrik todellinen henkilö ja mitä historiantutkimus tietää hänestä tänään. Toiko piispa Henrik todella kristinuskon Suomeen ja oliko hän piispa ensinkään?

Kirsi Salonen on historian professori Turun yliopistossa. Hän on perehtynyt erityisesti oikeushistoriaan, kirkollisiin oikeuslähteisiin ja keskiaikaan. Kahdessa väitöskirjassaan Salonen on tutkinut erityisesti Vatikaanin arkistoja. Hän työskennellyt myös tutkijana Vatikaanin salaisissa arkistoissa vuosina 2002–2003.

Luennot järjestävät Henrikinseurakunnan senioritoimikunta Henrikin tähkät. Tilaisuuden aluksi esiintyy viulisti Karen Soinila ja tilaisuuden juontaa Mirja Karttunen. Yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluun luennon aiheista.

Luennolle on vapaa pääsy.