Naantalin Rengasteam siirtyy seuraavan sukupolven huomaan

Janne Rannikko siirtyy siskonsa Taru Ala-Hakulan kanssa vetämään Naantalin Rengasteamia.

Naantalin Murikossa sijaitsevalla Naantalin Rengasteamilla on vuosikymmenien kokemus autojen huoltamisesta ja korjaamisesta.

NAANTALI. 80-luvulla perustettu HR-Auto, nykyisin Naantalin Rengasteam, on siirtymässä perustaja Hannu Rannikolta hänen lapsilleen Janne Rannikolle ja Taru Ala-Hakulalle. Hannu Rannikko perusti yrityksen aikoinaan yksin.

– Ostin kaupungilta tontin, ja aamusta iltaan remontoitiin paikkoja. Naantalin Rengasteam kasvoi tähän rinnalle. Ikää on nyt kertynyt, joten nuorempi sukupolvi jatkaa tästä. En minä täältä töistä kokonaan tosin katoa, mutta en ole enää virallisesti johdossa, hän sanoo.

Janne Rannikko kertoo, että Naantalin Rengasteamilla on töissä tällä hetkellä kaksi mekaanikkoa ja toimistotyöntekijä. Rannikko itse päätyi mukaan monen mutkan kautta.

– Olen valmistunut Raision ammattikoulusta autopuolelta ja ollut sen jälkeen monessa yrityksessä mukana. Haluan parantaa omaa tekemistäni ja yritystä, ja vanhempieni pyytäessä lähdin Rengasteamiin mukaan osakkaaksi. Päällikkö on täällä yhä hommissa eläkkeestä huolimatta, hän sanoo viitaten isäänsä.

Naantalin Rengasteam palvelee autoon liittyvissä asioissa kokonaisvaltaisesti Janne Rannikon mukaan: muun muassa yritys hoitaa koneremontit ja öljynvaihdot sekä myy ja vaihtaa renkaat. Palveluihin kuuluu myös rengashotelli.

– Vaikka yritys onkin Rengasteam, niin olemme myös autokorjaamo. Suuri osa asiakkaistamme on naantalilaisia ja lähiseudun asukkaita. Palvelemme myös kesäasukkaita, joita täällä on paljon, Janne Rannikko kertoo.

Hannu Rannikko toteaa, että auton korjauksiin liittyvissä asioissa ihmiset odottavat kalkkiviivoille asti.

– Autoremontteja pitkitetään ja ongelmiin havahdutaan vasta, kun on aivan pakko. Monesti pääsisi helpommalla, kun asian hoitaisi heti.

Sukupolven vaihdos tapahtuu varsin erikoisessa tilanteessa: koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa moneen yritykseen, eikä Rengasteam ole poikkeus.

– Tällä hetkellä koitetaan vetää kustannukset alas, mutta elämä jatkuu toivottavasti tämän jälkeenkin. Töitä on onneksi riittänyt ihan hyvin vielä, vaikka hiljaisempaa onkin. Mennään päivä kerrallaan. Haluaisimme kyllä kasvattaa yritystä, kun aika vain sen sallii.

Liisa Kallio