Musiikkiakin opetetaan nyt Vakka-Suomessa etänä

MUSIIKKI. Vakka-Suomen musiikkiopisto siirtyi etäopetukseen viime viikolla, kuten kaikki muutkin musiikkiopistot Suomessa.

Tuli vähän äkkiä, toteaa rehtori Jussi Kauranen.

Meillä on sellainen mahtava tilanne, että opettajamme ovat huippuammattilaisia, jotka laittoivat viipymättä hihat heilumaan ja nostivat etäopetuksen ylös vuorokaudessa. Tässä tilanteessa on paras yrittää sopeutua ja käyttää tilanne kaikille hyödyksi. Oppimisen paikka koko musiikkiopiston väelle, hän jatkaa.

Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaat ja heidän huoltajat ovat kannustaneet ja rohkaisseet musiikkiopiston henkilöstöä antamalla palautetta ja kehitysideoita.

Musiikkiopisto on saanut erityistä kiitosta nopeasta toiminnasta sekä siitä, että tämä harrastus ei ole tauolla. Meille on tärkeää, että ilmapiiri säilyy positiivisena vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Lisäksi musiikkiopiston yhteydenpito ja tiedottaminen keräävät kiitosta, Kauranen kertoo.

Musiikkiopisto välittää some-kanavilleen erilaisia tervehdyksiä ja tunnelmia etäopetuksen ajan. Erilaiset koronavirusetydit ja soitinesittelyt sekä konserttiesitykset vuorottelevat.

Tälle on erityistä tilausta, kun musiikkiopistomme viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja tapahtumia on jouduttu peruuttamaan. Some-kanavien ansiosta kaikki pääsevät osalliseksi musiikkiopiston tarjonnasta, Kauranen kertoo.