Liedon kunnanhallitus palautti Keskuskoulua koskevan jatkoselvityksen valmisteluun

Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela.

Selvitykseen palataan kunnanhallituksessa koronakriisin jälkeen.

LIETO. Kunnanhallitus palautti Liedon Keskuskoulua koskevan jatkoselvityksen valmisteluun, sillä Keskuskoulua koskevat asiat haluttiin saada samaan yhteyteen päätettäviksi kunnanjohtaja Esko Poikelan mukaan. Ratkaisua vailla on vielä Keskuskoulua koskeva saneeraus tai mahdollisen uuden koulun rakentaminen.

– Kustannusvaikutukset ja investointitarpeet haluttiin tuoda läpinäkyviksi Keskuskouluhankkeesta ja koulujen mahdollisesta keskittämisestä. Keskuskoulun suunnittelu vaatii vielä lisäselvityksiä sen suhteen, että kuinka paljon tarvitaan lisätilaa. Sitten päätetään saneerauksesta tai uudisrakennuksesta, Poikela kertoo.

Uusi ja laajennettu koulu maksaisi arvion mukaan noin 20 miljoonaa euroa. Uuden ja isomman koulun lisäksi vaihtoehtona on säilyttää nykyinen kouluverkko. Se edellyttäisi Keskuskoulun peruskorjausta tai vähän suuremman uuden koulun rakentamista.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa selvityksen aikatauluun.

– Kriisin aikana ei tuoda tämäntyyppisiä asioita käsittelyyn, sillä haluamme antaa tälle aikaa. Käsitellään tämä sitten, kun voidaan tehdä päätöksiä riittävällä vertailupohjalla. Haluamme, että kuntalaiset voivat kiinnittää huomionsa nyt läheisiinsä ja itsestään huolehtimiseen.

Yliskulman koulun kohtalo riippuu oppilasmäärästä

Yliskulman koulu tarvitsee jonkinasteisen peruskorjauksen. Kunnanjohtajan palautetussa päätösesityksessä koulun tulevaisuudesta olisi tehty erillinen päätös koulun korjaussuunnitelman kustannusarvion varmistuttua. Esityksen mukaan koulun toiminta voisi jatkua, jos ylläpito ei vaatisi merkittäviä investointeja. Jos oppilasmäärä laskee alle 60 oppilaan kahden peräkkäisen vuoden aikana, lakkauttamista harkitaan. Lakkauttamisen jälkeen opetus keskitettäisiin Liedon keskustaan.

– Yliskulmalaiset ovat olleet tarvasjokelaisten tapaan erittäin aktiivisia. He ovat kiinnittäneet asiaan paljon huomiota ja kannattavat koulujaan. Ilmarinen, Loukinainen ja keskusta ovat lapsirikkaita alueita, mutta muilla alueilla lapsimäärä väistämättä vähenee, Poikela sanoo.

Liisa Kallio