Laitilassa ei enää tarjota päivähoitoa kotona olevien vanhempien lapsille

LAITILA. Laitila varautuu koronaepidemiaan rajoittamalla palvelujaan. Suuret tilaisuudet ja riskiryhmien tilaisuudet peruutetaan kokonaan seuraavan kahden viikon ajalta. Ulkomaisten vierailuryhmien vierailut perutaan toistaiseksi. Kaupunki suosittelee tilaisuuden järjestäjää pohtimaan riskejä myös pienempien tilaisuuksien kohdalla. Yhdistyksiä pyydetään arvioimaan omaa toimintaansa ja sen mahdollista vaikutusta viruksen leviämiselle.

Tällä hetkellä terveyskeskuksessa järjestetään vain kiireelliset vastaanotot. Toistaiseksi kiireettömiä vastaanottoja ei voida toteuttaa. Laitilassa varaudutaan selvittämään korvaavia tiloja, mikäli sairastuneiden määrä kasvaa.

Kaukolankodissa, Koivukodossa sekä terveyskeskuksen vuodeosastolla alkoi 12.3.2020 14 päivän vierailukielto. Palke7-yksikkö ja vanhusten päivätoiminta on suljettu toistaiseksi.

12.3.2020 päiväkotilasten vanhemmille on lähetetty tiedote, että lapset voivat jäädä kotiin. Kotona olevien vanhempien lasten päivähoitoa ei tarjota. Myös oppilaiden huoltajat voivat harkita oppilaan kotona pitämistä, mikäli lähipiirissä on riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Oppilaita kehotetaan ottamaan opiskeluvälineet kotiin joka päivä.

Laitilan kaupungin koronavirustilanteeseen liittyvä informaatio ja ohjeistus julkaistaan keskitetysti terveyskeskuksen nettisivuilla https://www.laitila.fi/palvelut/terveyskeskus.

Koronavirustilanteen kehittymistä seurataan päivittäin. Kaupungin ylin johto kokoontuu päivittäin arvioimaan tarvittavia toimenpiteitä. Muutoksista, toimintojen sulkemisesta ja avaamisesta annetaan ajankohtaisesti tietoa myöhemmin.