Koronavirus keskeytti salibandykauden – FBC Loisto ehti varmistaa nousunsa Suomen korkeimmalle sarjatasolle

FBC Loiston huippukauden kaksi tukipylvästä ovat olleet maalivahti Minnie Heininen ja tehopelaaja Laura Pakarinen.

FBC Loiston loistokkaan kauden jatkuminen on epäselvää. Kauden tavoitteet ovat onneksi jo täyttyneet.

SALIBANDY. Turkulaisen FBC Loiston naisten edustusjoukkueen treeneissä oli viime viikon torstaina ristiriitainen tunnelma. Loiston kausi naisten Salibandyliiga B:ssä on ollut loistokas, sillä joukkue varmisti ensi kaudelle paikkansa Suomen korkeimmalle sarjatasolle – eli Salibandyliiga A:han. Mutta kauden jatkuminen pudotuspeleissä on täysin auki.

– Saimme juuri ennen treenejä tiedon, että Salibandyliiga on toistaiseksi katkolla koronaviruksen vuoksi, harmitteli joukkueen päävalmentaja Matti Pienihäkkinen.

Joukkueen oli tarkoitus valmistautua viikonlopun peleihin, joissa vastaan olisi tullut Suomen tämän hetken kärkijoukkue, Porvoon Salibandyseura.

– Meidän pitäisi treenata kauden huipennusta varten ja olla valmiita haastamaan Suomen ykkösjoukkue, mutta nyt emme edes tiedä, pelaammeko tällä kaudella enää yhtään peliä, päivittelee Pienihäkkinen omituista tilannetta.

Valmentaja ja joukkueen ykköstykki Laura Pakarinen voivat kuitenkin hyväksyä tilanteen helpommin kuin monen muun joukkueen pelaajat ja valmentajat.

– Meidän kauden ykköstavoite oli kuitenkin nousta A-liigaan ensi kaudeksi. Se on nyt saavutettu, joten kautemme on joka tapauksessa ollut erittäin onnistunut – jatkuupa se enää tai ei, totesi Laura Pakarinen.

Salibandyliiga on kertonut ilmoittavansa loppukauden kohtalosta viimeistään 20. maaliskuuta.

Vain yksi tappio koko kaudella

FBC Loisto on kärsinyt koko kauden aikana ainoastaan yhden jatkoaikatappion, joten turkulaiset olivat sarjassaan aivan ylivoimaisia. Ylivoima jatkui pudotuspelikarsinnoissa, joissa Loisto päihitti A-liigassa pelanneen lahtelaisen Pelicansin.

– Alkukaudesta tuli yksi tappio jatkoajalla. Sen jälkeen pelit ovat kulkeneet, myhäili valmentaja Matti Pienihäkkinen.

Vaikka joukkueurheilussa vaaditaan aina koko jengin onnistumista, ei sovi myöskään vähätellä Loiston ykköstykin, tehohyökkääjä Laura Pakarisen henkilökohtaista suorittamista. Hän voitti liiga B:n pistepörssin tehoilla 33 maalia ja 13 syöttöä. Runkosarjassa pelattiin 21 ottelua, joten tehot ovat huikeita.

– Olin itse asiassa viimeisen pelin pois kipeänä. Jännitin kotona, meneekö Jyväskylän tyttö ohitseni pistepörssissä. Ei mennyt, nauraa Pakarinen.

Pakarinen myöntää, että hänelle on tärkeää onnistua henkilökohtaisesti. Niinkuin maalintekijälle pitääkin olla.

– Olen aina ollut maalintekijätyyppi. Tietenkin joukkueen voittaminen on ykkösjuttu, mutta olisin pettynyt, jos en maaleillani pystyisi joukkuetta auttamaan. Maalien tekeminen on minun roolini, joten tietenkin haluan siinä onnistua, kertoo Pakarinen.

Huikeita paikallispelejä tiedossa

Ensi kaudella naisten Salibandyliigassa, sen korkeimmalla tasolla eli liiga A:ssa, pelaa kaksi turkulaista joukkuetta; Loisto ja Turun Palloseura. Paikallispelejä odotetaankin jo vesi kielellä.

– Pelit Tepsiä vastaan tulevat olemaan mahtavia. Paikallispelissä on aina aivan erityinen tunnelmansa. Sitä peliä ei halua hävitä!, nauraa Laura Pakarinen.

Vuonna 2014 tapahtuneen seurafuusion jälkeen Loisto on ollut osa turkulaista salibandyn erikoisseuraa FBC Turkua. Naisten ja vanhempien tyttöjuniorien joukkueet pelaavat kuitenkin edelleen Loiston nimellä.

Marko Vuosjoki