Dreamien kausi päättyi SM-hopeaan

Kuva: Ville Vairinen.

Kahtena edellisenä vuonna muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden voittanut kaarinalainen Dream Edges joutui tänä vuonna tyytymään hopeaan. Samalla katkesi tie MM-kisoihin.

URHEILU. Viikonloppuna Espoossa käydyissä muodostelmaluistelun SM-kisoissa Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges -joukkue luisteli hopeaa kokonaispisteillä 197,38. Junioreiden SM-voiton vei Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic pisteillä 198,65 ja kolmantena oli Helsingin Luistelijoiden Musketeers (191.58). Kilpailu oli todella kova ja loppuun asti huikean jännittävä. Team Fintastic lähti lyhytohjelmallaan johtoasemista, mutta Dreamit saivat kovemmat pisteet vapaaohjelmastaan.

Kisasuoritukset menivät todella hyvin, muutamia pieniä kauneusvirheitä oli, mutta kokonaisuudessaan tähän viikonloppuun osui ehdottomasti kauden paras luistelu molemmista ohjelmista, valmentaja Sini Lagercrantz toteaa.

Kisakausi oli joukkueemme osalta aiempia kausia rikkonaisempi, sillä vasta tässä kevään aikana ohjelmat alkoivat rutinoitua harjoituksissa. Ohjelmiin haettiin ja saatiin paljon vaikeutta ja sisältöä, mutta harmiksi niiden siistiytyminen tapahtui aiempia kausia myöhemmässä vaiheessa. Toisaalta kausi oli sekä luistelijoille että valmentajille hyvin opettavainen, hän jatkaa.

Maaliskuussa jatketaan vielä kohti seuran kevätnäytöstä, jossa joukkue esiintyy.

Pienen kevätloman jälkeen aloitamme huhtikuussa harjoituksia uuden joukkueen kanssa ja suuntaamme kohti seuraavaa kautta, valmentaja kertoo.

Vahvaa eläytymistä

Viikonlopun kisasuorituksissa saattoi kaikkien SM-joukkueiden latauksesta huomata, että kauden loppu oli nyt käsillä ja ohjelmiin eläydyttiin vahvasti. Sen pystyi havaitsemaan myös katsomot täyttäneestä yleisöstä. Kaarinalaisia oli saapunut kannustamaan luistelijoitaan todella suuri määrä ja seuran tunnusvärejä, musta-turkooseja huiveja näkyi runsaasti katsomossa.

Suomessa on useita huipputason joukkueita, joiden menestys kirittää toisia yhä parempiin suorituksiin. Voitto ei ole itsestään selvää ja tälläkin kaudella sijoitukset ovat hieman vaihdelleet. Dream Edges on voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta ja on ollut Suomen edustusjoukkue MM-kisoissa. Tällä kaudella kokonaispistesaalis ei riittänyt edustuspaikkaan.

SM-joukkueiden kautta on ollut todella kutkuttavaa seurata. Olen todella ylpeä siitä, miten hienosti juniori- ja noviisijoukkueiden kausi on mennyt ja kuinka hienosti luistelijat ovat selvinneet tiukassa kilpailussa ja osoittaneet kovahermoisuuttaan, Kaarinan taitoluistelijoiden puheenjohtaja Salla Sergelius kiittelee.

Kaikille joukkueille on kertynyt paljon kokemusta ja upeita suorituksia. Uuteen kauteen on taas paljon ammennettavaa, hän jatkaa.

Ensi viikonloppuna Turussa kisaa yli 90 joukkuetta

Jännittävä kisakausi on nyt lähes päätöksessä.

Ensi viikonloppuna on vielä edessä kansallisten sarjojen kisat Gatorade Centerillä, jonne odotetaan yli 90 joukkuetta. Kisojen järjestelyistä vastaa Kaarinan taitoluistelijat.

Kuva: Ville Vairinen.

Arja-Leena Paavola