Åbo Akademin Kulttuuritieteiden arkisto Cultura kerää ihmisten ajatuksia koronakriisistä

Koronaviruksen leviäminen on aiheuttanut intensiivisiä keskusteluja niin tiedotusvälineissä kuin sosiaalisessa mediassa. Koska virusta ei pysty näkemään paljain silmin, huoli yhteiskunnassa kasvaa jatkuvasti. Voiko bussilla tai junalla matkustaa töihin? Uskaltaako rappusissa koskettaa kaidetta? Kuka on koskenut hissin nappiin ennen minua? Yskäisikö joku lounasravintolan jonossa? Tämän kaltaiset kysymykset leviävät nyt yhteiskunnassamme, ja tämä tarkoittaa, että koronatilanne vaikuttaa ihmisten arkeen tavalla tai toisella.

Åbo Akademin Kulttuuritieteiden arkisto Cultura dokumentoi jatkuvasti nykyaikaa, ja pyrkii nyt dokumentoimaan, kuinka ihmiset suhtautuvat koronavirustilanteeseen, mitä ajatuksia ja tunteita tämä meissä herättää, sekä millä tavalla ilmiö vaikuttaa arkeemme.

Dokumentoinnilla on merkitystä tulevaisuuden tutkimuksen kannalta, ja kokemuksemme mukaan ihmiset pyrkivät luomaan järjestystä elämäänsä kertomisen kautta. Epävarmoina aikakausina kertomisen tärkeys korostuu, ja tämän myötä myös kertomisen dokumentoinnilla voi olla tärkeä rooli.

Kyselyyn voi vastata sekä suomeksi että ruotsiksi seuraavien linkkien kautta:

Suomeksi: https://survey.abo.fi/lomakkeet/12472/lomake.html

Ruotsiksi: https://survey.abo.fi/lomakkeet/12471/lomake.html