Sauvossa tapahtumat ja liikuntavuorot peruttu – myös nuokkari menee kiinni

SAUVO. Sauvon kunta tiedottaa, että kouluun ja varhaiskasvatukseen tullaan vain terveinä. Koronavirusriskistä johtuen huolehditaan entistäkin tarkemmin, että lapset sairastavat kotona. Kouluun ja varhaiskasvatukseen lapset ovat tervetulleita terveenä.

Ulkomailta ei palata suoraan kouluun tai varhaiskasvatukseen. Mikäli tiedetään, että koulun oppilas tai lukion opiskelija on ollut ulkomailla, tulee varmistaa, että infektiotaudeista vastaava taho on antanut lapselle/nuorelle luvan tulla kouluun. Jokaisen ulkomailta tulevan tulee konsultoida omaa terveydenhoitoa ensi tilassa.

Ulkomailta palaavan perheen huoltajien pitää ottaa etukäteen myös puhelimitse yhteys rehtoriin ja keskustella, millä tavalla koulutyötä voidaan jatkaa ulkomaanmatkan jälkeen. Ulkomailta palaavan on syytä varautua etäopiskeluun enintään 14 vuorokauden ajan paluun jälkeen, jos terveydenhuollosta asiassa ei muuta ohjeisteta.

Tilanteen muuttumisen varalta Sauvon koulukeskuksen oppilaita on ohjeistettu pitämään koulukirjat kotona ja ottamaan päivittäin tarvittavat kirjat mukaan kouluun. Tiedottaminen on hoidettu Wilman kautta.

Mikäli Sauvon koulukeskuksessa tai varhaiskasvatuksessa ilmenee koronavirustartuntoja, voidaan koko yksikkö joutua asettamaan karanteeniin. Asiasta tiedotetaan perheitä aktiivisesti.

Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä puhelimitse sivistysjohtaja Elli Sainioon puhelin 050 433 9636, vt.rehtori Sanni Rantalaiseen 050 594 8922 tai varhaiskasvatusjohtaja Hanna-Leena Heinoseen puhelin 050 570 7276.

Kirjastolla järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan 13.3. alkaen toistaiseksi. Kirjaston lainaustoiminta on avoinna kirjaston normaalien aukioloaikojen puitteissa. Tullessasi asioimaan, huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Kirjastoon tullaan vain terveenä.

Sauvon nuorisotalo suljetaan 13.3.2020 alkaen ja uusista aukioloista informoidaan myöhemmin.

Sauvon kunnanviraston toimipisteet palvelevat toistaiseksi normaalisti. Jos mahdollista, asiat pyydetään hoitamaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Koululla järjestettävä harrastustoiminta perutaan 13.3.2020 alkaen.

Säännölliset varaukset Sauvon koulukeskuksen liikuntasalissa perutaan 13.3.2020 alkaen.  Lisätietoja varauksista saatte kirjastonjohtaja Päivi Inkiseltä puh. 050 5948 914.

Kuntosalin avaimen lunastaneiden käyttäjien noudatettava THL:n ohjeita.

Kotipalvelu ja palveluasuminen toimivat tällä hetkellä normaalisti.

– Ethän kuitenkaan vieraile palvelukeskuksessa tai iäkkäiden kotona sairaana tai jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita. Erityisen tärkeää on välttää vierailuja, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja olet palannut koronaviruksen epidemia-alueelta. Älä vie edes lievästi sairasta lasta kyläilemään ikäihmisten luo, Sauvon kunta neuvoo.

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus.

Mahdolliset yhteydenotot peruspalvelujohtaja Merja Valindas puhelin 050 591 3589  ja vanhustyön päällikkö Kirsi Haavisto puhelin 050 594 8904.