Uusikaupunki luottaa vetovoimaansa

Jari Nikkari (vas.), Teija Isotupa, Iida Huhtala ja Sonja Stenman esittelivät Uuttakaupunkia messuväelle.

Uuteenkaupunkiin pitää erikseen tulla, mutta periltä löytyy kaupungin työntekijöiden mukaan kaikki. Työpaikkoja riittää ja pienen suvantovaiheen jälkeen myös asuntoja. Lisäksi kaupungin pitää elävänä rikas ruokakulttuuri, hyvät harrastusmahdollisuudet ja vetovoimaiset tapahtumat.

UUSIKAUPUNKI. Uusikaupunki oli mukana Turun Messukeskuksessa 7.–9. helmikuuta järjestettävillä Rakenna & Sisusta -messuilla esittelemässä erityisesti meren äärellä sijaitsevan Hiun huvilakaupunginosan omakotitontteja sekä muita asumisen ratkaisuja kaupungissa.

Hiun kolmannen alueen tontit tulivat myyntiin juuri ennen messuja ja viisi niistä myytiin heti kättelyssä – eikä ihme: tonteilta on rantaan vain 200 metriä. Lisäksi läheltä löytyy päiväkoti, koulu, vanhustentalo ja kauppa sekä venelaiturit.

Ja tietysti pitää mainita vielä mummolaituri, joka on siellä kovassa käytössä. Ja saavat siitä papatkin mennä uimaan, lisää tekninen johtaja Jari Nirkkari, joka esitteli tontteja messupisteellä.

Vapaita omakotitontteja löytyy niin ikään Salmen alueelta, Kalannista ja Lokalahdelta.

Työpaikkojen määrä on Uudessakaupungissa kasvanut viime vuosina runsaasti ja sen myötä positiivinen kehitys on näkynyt kaupungissa muutenkin. Myös yritysten määrä ja vapaa-ajanpalvelut ovat kasvaneet.

Lisäksi ruokakulttuuri on meidän vahvuus. Meillä on hyvät ravintolat ja suuri osa niistä hienolla paikalla rannalla, Nikkari kehuu.

Nikkari toteaa, että vaikka Uuteenkaupunkiin pitää varta vasten tulla, periltä löytyy kaikki: työpaikat, asunnot ja harrastukset. Uusikaupunki on myös pullollaan vetovoimaisia tapahtumia.

Kun tänne tulee, niin pois ei enää tarvitse lähteä, hän veistelee.

50 miljoonan euron investointi

Nyt Uudessakaupungissa on suunnitteilla sivistys- ja hyvinvointikeskus, jota aletaan tämän hetkisen tiedon mukaan rakentaa ensi vuoden alussa. Valmista pitäisi olla vuonna 2023.

– Kyseessä on 50 miljoonan euron panostus, eli kaupungin suurin investointi. Samaan kokonaisuuteen on tulossa 1000 oppilaan koulu, päiväkoti, monitoimihalli ja uimahalli, sekä yhteisöllisiä tiloja musiikkiopiston, kansanopiston ja yritysten käyttöön, Nikkari esittelee.

Toinen vetovoimaa lisäävä hanke on Uudenkaupungin radan sähköistys.

– Sähköistys valmistuu ensi vuonna ja sen jälkeen siihen haetaan henkilöliikennelupa, jolloin Uudenkaupungin keskustasta Turun keskustaan pääsisi näppärästi. Nyt radalla joutuu ajamaan välillä kuuttakymppiä, mutta jos se saadaan korjattua niin, että koko matkan voi ajaa sataa, niin matka-aika puolittuisi. Tämä palvelisi tietysti myös muun muassa Maskua ja Mynämäkeä, Nikkari toteaa.

Janica Vilen