Turun ja Kaarinan hoodit tutuiksi uuden palvelun kautta

Susanna Lahtinen esitteli Rakenna & Sisusta -messuilla Know Your Hood -palveluaan.

Rakenna & Sisusta -messuilla Kaarinan kaupungin messupisteellä oli esittelyssä tonttitarjonnan ja VR-kuvien lisäksi uusi Know Your Hoods -palvelu.

KAARINA. Know Your Hoods -sivusto on palvelu, joka auttaa muuttajia etsimään itselleen parhaan paikan asua ja samalla innostaa kaupunkilaisia tutustumaan oman kotikaupunkinsa monipuolisiin naapurustoihin ja niiden toinen toistaan mielenkiintoisempiin tarinoihin.

Palvelu lanseerattiin Turussa viime kesänä ja Kaarina lähti mukaan juuri messuviikolla.

Palvelussa voi valita määrittää erilaisia hakuominaisuuksia, kuten luonnonläheisyys, hintataso tai palvelutaso. Palvelu etsii hakijalle sopivat asuinalueet, joihin pääsee sitten tutustumaan tarkemmin. Jokaisesta alueesta löytyy kirjallinen kuvaus, mutta myös paljon kuvia. Lisäksi olemme saaneet eri alueiden asukkailta blogikirjoituksia, joissa paikalliset kertovat, millaista alueella on asua, kertoo sivustoa ylläpitävän Choose your future -yrityksen toimitusjohtaja Susanna Lahtinen.

Kaarinan kohdalla sivusto näyttää myös myynnissä olevat tontit.

Eli sitten kun löytää omia toiveita vastaavan alueen, voi heti katsoa siellä myynnissä olevat tontit, niiden hinnat ja rakennusoikeuden, selittää Lahtinen.

Turun ja Kaarinan lisäksi Lahtisella on tavoitteena saada mukaan myös muita kuntia.

Kunnat ovat avanneet paljon datalähteitä. Lisäksi hyödynnämme esimerkiksi tilastokeskuksen ja maanmittauslaitoksen avointa dataa ihmislähtöisesti. Tätä palvelua on helppo käyttää, Lahtinen sanoo.

Kunnille palvelu tarjoaa paitsi mahdollisia uusia asukkaita myös tietoa siitä, millaisia ominaisuuksia ihmiset etsivät eri kunnista etsiessään uusia kotikulmia.

Verkkopalvelu on käytettävissä suomeksi ja englanniksi. Palvelussa on nyt 13 naapurustoa Kaarinasta ja 52 Turusta.

Kehittäjä muuttaa kuukaudeksi Kaarinaan

Palvelun kehittämisestä vastaava Susanna Lahtinen haluaa varmistaa, että naapurustojen hakukone todella toimii niin kuin on tarkoitus.

Olen käyttänyt hakukonettamme ahkerasti ja löytänyt Kaarinasta kaksi naapurustoa, joissa haluan asua. Hakuehtoina olivat muun muassa ”meren äärellä” ja ”pellon laidalla”. Hakutulosten innoittamana muutan Kaarinaan maaliskuun ajaksi kokeilemaan toisenlaista asumista. Naapuruston etsintää ja kokemuksia Kaarinasta voi seurata Know Your Hoodsin blogissa ja somessa, Lahtinen vinkkaa.

Yli 90 vapaata tonttia

Kaarina on ollut aktiivisesti mukana alueen kuntien yhteisessä Töihin tänne! -kokonaisuudessa, jonka tavoitteena on houkutella uusia työntekijöitä Lounais-Suomeen. Know Your Hoods on pilotoitu osana Töihin tänne -hanketta. Kaarina tarjoaa monipuolista asumista vain kiven heiton päässä monista alueen työpaikoista.

Kaikkiaan Kaarinan kaupungilla on tarjolla 94 omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Kevään tonttihaussa 12.2.–6.3. on mukana 10 uutta omakotitonttia. Uusia tontteja löytyy Littoistenjärven tuntumassa sijaitsevalta Kultanummelta sekä läheltä keskustaa Kesämäestä. Kultanummen tontit ovat Kaarinantien ja Hämeentien läheisyydessä. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja päiväkodit ja koulut löytyvät nekin tarvittaessa uuden kodin läheisyydestä. Kesämäki taas on aivan Kaarinan keskustan kupeessa ja päiväkodin naapurissa. Alueelta myydään nyt kolme uutta omakotitonttia: 2 Sumukadulta ja yksi Koronniityntieltä.

Kaarinan kaupungin tonttitarjonnassa on tarjolla paraikaa viisi tonttia, jotka voi halutessaan myös vuokrata. Lisäksi Poikluomasta löytyy kaksi omakotitonttia, jotka muutetaan nyt monien toiveiden mukaisesti myös vuokrattaviksi. Vuosivuokra on 4 prosenttia myyntihinnasta eli joko 2640 tai 2864 euroa. Lisäksi tontin vuokraajalta peritään kadunrakentamiskorvausmaksu.

Jatkuvassa haussa ovat myös esimerkiksi Piikkiön Pontelan ja Kuusiston Empon tontit.

Janica Vilen