Uudenkaupungin Hotelli Lännentiehen uutta verta mukaan

Uuden osakkaan myötä englantilainen aamiainen näki päivänvalon

Stephen Wilson ja Heidi Lehtonen uskovat Lännentien legendaariseen maineeseen, joka on sille eduksi.

Englantilaisen toimitusjohtajan, Stephen Wilsonin myötä uusikaupunkilaisessa hotelli-ravintola Lännentiessä puhaltavat uudet tuulet.

YRITYSUUTISET. Uusikaupunkilaisen klassikkohotelli-ravintola Lännentien tiskin takana palvelee päivittäin Heidi Lehtonen, joka ryhtyi hotelli-ravintolan yrittäjäksi vajaa kaksi vuotta sitten yhdessä Veijo Nummen kanssa. Viime elokuussa Nummen tilalle astui englantilainen Stephen Wilson. Hän toimii tätä nykyä yrityksen toimitusjohtajana Lehtosen keskittyessä käytännön työtehtäviin.

– Tapasimme Wilsonin kanssa ensimmäisen kerran joulukuussa 2018 ja hän ilmoitti kiinnostuksensa lähteä mukaan yritykseen. Erinäisten vaiheiden ja keskustelujen jälkeen Nummi jättäytyi pois yrityksestä ja nyt me vastaamme yhtiön toiminnasta, Lehtonen kertoo.

Koko kaupungin kohtauspaikka

Wilson on toiminut rakennusalalla yrittäjänä ja työ on vienyt hänet muun muassa Kanadaan, Saksaan ja tuonut Suomeen.

– Kun ensimmäisen kerran tulin ovesta sisälle, näin että tämä on monien mahdollisuuksien hotelli-ravintola, Wilson toteaa ja myöntää, ettei hän ole ravintola-alalla toiminut koskaan aiemmin. Sen asiantuntijana toimii Lehtonen, joka ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskenteli Lännentiessä neljä vuotta.

– Stephen on tuonut mukanaan yritystoiminnan ammatillisuuden ja sen verran ruokapuoleenkin, että tarjoamme aamiaiseksi aidon englantilaisen aamiaisen, joka tunnetaan maailmallakin.

Kysymykseen siitä, tuleeko Lännentiestä nyt teenjuojien paratiisi, Wilsonilla on heittää vankkumatonta, empiirisesti koettua faktaa.
– Jos suomalainen haluaa englantilaistyyppistä teetä, niin hänen kannattaa jättää kaupan hyllylle kaikki erikoisuudet ja ostaa halvinta teetä, mitä löytyy, niin silloin maku on sama kuin kotimaani teepannuissa, hän nauraa.

Wilsonin näkemyksen mukaan Lännentien pitkä historia uusikaupunkilaisessa kaupunkikuvassa on etu, jota sekä hän että Lehtonen ovat lähteneet hyödyntämään.

– Alle 18-vuotiaille paikallisille nuorille olemme suunnitelleet mahdollisuutta koulupäivän jälkeisen vapaa-ajanviettoon. Kun kaupungissa ei iltapäivisin oikein ole paikkaa missä kokoontua, aiomme tarjota täällä pientä purtavaa ja mahdollisuuden esimerkiksi biljardinpeluuseen.

Myös eläkeläisväestön huomioiminen on suunnitelmissa.

– Eläkeläisten iltapäivätanssit mahtuvat mainiosti toimintastrategiaamme sen lisäksi, että live-yhtyeiden keikkoja jatketaan viikonloppuisin. Ajatuksena on tarjota tätäkin kautta monipuolisuutta eri kohdeyleisöjä ajatellen.

Perinteisen ja suosituksi tulleen arkilounaan lisäksi tarjolle tulee myös iltabuffet.

– Vierastan itse sellaista hienoa ja virallisen oloista ravintolamiljöötä. Haluamme, että illalliselle voi tulla vaikka tuulihousuissa, Lehtonen nauraa.

Rainer Tähtinen